Korenčkovo kremo vlijemo v krožnik, nanjo položimo žličnike fižola in na kolobarje narezano klobaso. Foto: Dobro jutro
Korenčkovo kremo vlijemo v krožnik, nanjo položimo žličnike fižola in na kolobarje narezano klobaso. Foto: Dobro jutro



Korenje skuhamo, olupimo, narežemo in popražimo na maslu. Zmešamo s paličnim mešalnikom in pokapamo z bučnim oljem. Po potrebi začinimo.

Olupljeno čebulo narežemo in popražimo. Dodamo delno pretlačen fižol ter lovorjev list. Vse skupaj dušimo in dodamo sesekljan peteršilj. Po potrebi zalijemo z belim vinom ali pa z vodo, v kateri smo kuhali klobase.

Kuhane klobase narežemo in pocvremo na vroči ponvi. Korenčkovo kremo vlijemo v krožnik, nanjo položimo žličnike fižola in na kolobarje narezano klobaso. Vse skupaj pokapamo z oljčnim oljem.

KUHAJTE Z NAMI! Vsako sredo v oddaji Dobro jutro. Več receptov na: Dobrojutro.rtvslo.si