Torta je prava paša za oči. Foto: Dobro jutro
Torta je prava paša za oči. Foto: Dobro jutro

Sestavine za kremo: 250 g sira mascarpone, 200 g kisle smetane, 2 jedilni žlici sladkorja v prahu (ali drugega sladila), 1 utrjevalec smetane, 1/2 kg narezanih jagod, pokapanih z limoninim sokom, sončnično olje za cvrtje.

Iz zgoraj naštetih sestavin umešamo testo, ki je malo redkejše kot za palačinke.

Iz sestavin za kremo z mešalnikom zmešamo vse sestavine in dodamo utrjevalec smetane. Shranimo v hladilniku.

V nizki ponvi segrejemo olje za cvrtje (nalijemo približno 2 centimetra olja). Testo prelijemo v dresirno vrečko z okroglim premerom približno 4 milimetre. S prstom odprtino zapiramo, da nam testo ne steče. Ko je olje dovolj vroče (preizkus s kuhalnico), začnemo vanj spuščati testo v enakomernih krogih in prečnih gibih ter tako oblikujemo okroglo "ploščo". Na kratko jo ocvremo do zlate barve, obrnemo in še enkrat popečemo ter pečeno položimo na papirnate brisače. Spečemo vsaj tri take plošče.

Na primeren krožnik položimo prvo ploščo, jo premažemo s kremo in obložimo z jagodami. Še enkrat ponovimo. Na vrhu okrasimo z jagodami in posujemo s sladkorjem v prahu.

Namesto jagod lahko uporabimo katero koli sadje. Lahko delamo brez kreme in obložimo le s sadjem.


KUHAJTE Z NAMI!
Vsako sredo v oddaji Dobro jutro.
Več receptov na: dobrojutro.rtvslo.si