Kuharski nasveti
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 21 glasov Ocenite to novico!
Minutna enolončnica
Minutna enolončnica Foto: MMC RTV SLO
Sestavljena solata s kalčki in regratom
Sestavljena solata s kalčki in regratom Foto: MMC RTV SLO
Koruzna pica
Koruzna pica Foto: MMC RTV SLO
Čokoladno presenečenje
Čokoladno presenečenje Foto: MMC RTV SLO
VIDEO
Kuhajmo z Damijanom

Dodaj v

Recept iz oddaje Z Damijanom

Pripravil je okusne jedi iz stročnic
15. marec 2008 ob 18:26
Ljubljana - MMC RTV SLO

Damijan je v svoji kuhinji kuhal inovativne jedi iz stročnic in žit – pripravil je minutno enolončnico, solato, pico in sladico iz čičerike.

Damijan je tokrat prekosil samega sebe, saj je v eni minuti skuhal okusno enolončnico.

Poleg tega je pripravil še sestavljeno solato iz regrata, paradižnika, koruze, kalčkov in kuhane soje. Ste vedeli, da lahko naredite pico tudi na podlagi iz polente? Stročnice pa so tudi zelo primerne za sladice. Damijan je pripravil privlačno sladico iz bele čokolade in kuhane čičerike.

MINUTNA ENOLONČNICA

Sestavine: mešanica stročnic in žit (ječmen, pira, soja, mešanica fižola, adzuki fižol, rdeča in navadna leča, grah), sol, poper.

Enolončnico smo pripravili iz mešanice stročnic in žit. V loncu skuhajte ječmen, piro, sojo, različne vrste fižola, rdečo in navadno lečo ter grah. Ne pozabite dodati adzuki fižola, ki bo s svojim okusom popestril vašo enolončnico.

SESTAVLJENA SOLATA S KALČKI IN REGRATOM

Sestavine: 50 g regrata, 50 g češnjevega paradižnika, 50 g vložene koruze, 50 g sojinih kalčkov, 100 g kuhane soje, steblo zelene, 3 žlice olja, sol.

Solato lahko začinite le z oljem in soljo - vendar samo, če izberete pravo kombinacijo sestavin. Solato sestavite po plasteh. Najprej regratu dodajte sol in olje ter dobro premešajte. Na regrat položite narezane češnjeve paradižnike, koruzo in sojine kalčke - vse skupaj začinite z narezanim steblom zelene, soljo in olivnim oljem.

KORUZNA PICA

Sestavine: 450 g polente, 100 g sira, 100 g jurčkov, 30 g koruze, 100 g pršuta, 2 dl paradižnikove omake, origano, sol, poper.

Pri pici za podlago uporabite polento, ki jo enakomerno razporedite po pekaču in dobro ohladite. Na polento namažite paradižnikovo omako in ji dodajte sol, poper ter origano. Nato na pico najprej naložite sir, nato narezane jurčke, vloženo koruzo in na koncu pršut. Jurčke pa lahko nadomestite tudi z mešanico sezonskih gob, lahko pa tudi s svežimi ostrigarji ali šampinjoni.

ČOKOLADNO PRESENEČENJE

Sestavine: 200 g bele čokolade, 3 žlice lešnikov, 100 g kuhane čičerike, 3 žlice hojinega medu, 200 g jedilne čokolade za dekoracijo.

V ponvi najprej stopite temno čokolado, ki jo s pomočjo tulca nanesite na povoščen papir. Izdelane čokoladne mrežice dobro ohladite. Nad soparo previdno stopite belo čokolado, nato na krožnik položite čokoladno mrežico in nanjo naložite lešnike, med in belo čokolado. Na vrh sladice položite še drugo mrežico in sladica je gotova!

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski nasveti z Damijanom
link
Damijan je pripravljal gobe in gozdne sadeže
28. september 2008 ob 13:10 Kuharski mojster Damijan je v svoji oddaji tokrat kuhal okusne jedi iz gob in gozdnih sadežev.
Več novic ...
Kuharski nasveti
link
Čufti v paradižnikovi omaki z brokolijevim pirejem
1
17. februar 2018 ob 09:02 Sestavine za čufte: 2 žlici oljčnega olja, 60 g čebule, 2 stroka česna, 60 g riža, 1 dl juhe, 200 g mlete govedine, 200 g mlete svinjine, sol, poper, majaron, peteršilj.
Več novic ...
Kazalo