Kuharski nasveti
(4)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.5 od 2 glasov Ocenite to novico!
Jajca na domiselen način. Foto: Facebook stran oddaje Dobro jutro

Dodaj v

Solata z jajčnim nadevom

Odličen za nadev v klasičnem sendviču
18. avgust 2018 ob 11:20
Ljubljana - MMC RTV SLO

Za pripravo potrebujete: 8 velikih jajc, 4 žlice majoneze, 2 žlici sesekljanega drobnjaka, sol in sveže mlet črni poper, 6 listov zelene solate, papriko za okras, hrustljav kruh.

Jajca previdno položite v ponev z mrzlo vodo. Ponev postavite na štedilnik ali kuhalno ploščo in počasi zavrite. Ko voda zavre, jajca kuhate 7 minut.

Jajca sperite z mrzlo vodo in pustite, da se ohladijo, nato jih olupite. Dve jajci grobo sesekljajte in zmešajte z majonezo, drobnjakom in začimbami. Na krožnik razporedite liste zelene solate in na vsak list položite žlico jajčnega nadeva. Okrasite s papriko v prahu in postrezite s hrustljavim kruhom.

Nasvet: Uporabite kot nadev v klasičnem sendviču ali pa naložite v skodelice za dodatek h kosilu ali večerji.

Uroš Mijajlovič, Dobro jutro
Prijavi napako
Komentarji
Barrotes
# 18.08.2018 ob 13:43
Kaj narediš pa s preostalimi 6?
alcatraz
# 18.08.2018 ob 13:50
Kaj narediš pa s preostalimi 6?


:))))))))))
nihče več
# 22.08.2018 ob 13:41
lahko tudi izpustmo tisto žličko drobnjaka in namesto kruha uporabimo preostala jajca iz ponve. tako dobimo jajca z jajci na jajcih. skratka čista jajca.
Jazst2
# 18.08.2018 ob 13:56
Jajca kuhati v ponvi? Morda lahko tudi v cvrtniku? ejejej....

A se v ponvi ne praži? Jajca se kuha v loncu, kolikor jaz vem.
Kuharski nasveti
link
Riževa solata z majonezo
19. september 2018 ob 14:00 Sestavine: 3 jajca, 3 dl riža, 1 l jušne osnove, 12 dag šunke, 2 kisli kumarici, 1 l majoneze. Jajca kuhamo 10 minut, da so trdo kuhana, nato jih položimo v hladno vodo, olupimo in grobo nasekljamo.
Več novic ...
Kazalo