Ne pozabite na cimet. Foto: Dobro jutro
Ne pozabite na cimet. Foto: Dobro jutro

... 1 kupljen makov nadev ali zmleti mak, ki ga namočite v sladkor in mleko, nato pa previdno dodate sladko smetano; kupljen orehov nadev ali zmleti orehi, ki jih namočite v sladkor in mleko, nato pa previdno dodate sladko smetano; jabolčna marmelada; sladkor po okusu; cimet; vaniljev in karamelni sladkor za posip.

Piškote zmeljite, zmešajte s stopljenim maslom in s piškotno zmesjo obložite dno pekača s premerom 24-26 centimetrov. Nato pripravite makov nadev, orehov nadev in sirni nadev.

Makov in orehov nadev pripravite tako, da zmleti mak ali orehe namakate v mešanici sladkorja in mleka. (Pazite, da nadev ni preveč tekoč.) Namočen mak in orehe zmešajte z manjšo količino sladke smetane. Lahko uporabite tudi katerega od pred pripravljenih nadevov. Sirni nadev pripravite tako, da kremni sirni nadev zmešate s sladkorjem, vaniljevim sladkorjem, kislo smetano in preostankom sladke smetane.

Najprej nanesite makov nadev, nato sirnega in nato še orehovega. Na orehov nadev nanesite jabolčno marmelado in jo posujte s cimetom, karamelnim sladkorjem in vaniljevim sladkorjem. Torta naj počiva nekaj časa v hladilniku, nato jo postrezite.