Lepota bivanja
slice
Video: Sodobna zidanica, ki spoštuje krajino in tradicijo
Spodaj zidana klet, zgoraj lesen objekt, 25. julij 2017 ob 11:30 Pogled na gričevje v okolici Podčetrtka se zdi idiličen, a številne zidanice močno odstopajo od pokrajine: pri tem ni problematično zgolj njihovo število, temveč pogosto tudi njihova podoba.
4
Video: Na obisku pri oblikovalki keramike Hani Karim
2
16. julij 2017 ob 10:11 Hana Karim je mlada, a uveljavljena oblikovalka keramike, ki je pred dnevi v središču Ljubljane odprla svoj oblikovalski studio.
Video: Hiša v obliki dimnika, v kateri diši po domači kuhi
18
13. julij 2017 ob 06:36 "Hiša dimnik" arhitekturnega biroja Dekleva Gregorič stoji na robu naselja, kjer se spogleduje s cerkvico iz 16. stoletja. Zasnova objekta, ki je umeščen v značilno slov
Video: Prisluhniti gozdu iz največje drevesne hiše v Sloveniji
2
10. julij 2017 ob 09:49 Le nekaj minut hoda nad starim mestnim jedrom Celja, v tamkajšnjem Mestnem gozdu, stoji drevesna hiška, opazovalnica na gričku v tesnem sobivanju z naravo.
Jože: dokaz, da je Plečnik zapisan v gene mlade generacije
1
8. julij 2017 ob 17:47 "Prišli ste na arhitekturo, arhitektura pa je umetnost. Premislite, kam ste prišli!" Tako je Plečnik nagovarjal študente oddelka za arhitekturo.
Foto: Tudi Podčetrtek dobil svoj glamping V Termah Olimia v Podčetrku so v četrtek odprli svoj glamping, ki se je s tem pridružil že zdaj bogati tovrstni ponudbi taborjenja na visoki ravni po vseh koncih Slovenije.
16
Foto: Začasna knjižnica na Gradu vas vabi na posebno bralno doživetje Počitniški dnevi so kot nalašč za branje, sploh v naravi. Julija lahko obiščete tudi začasno knjižnico na Ljubljanskem gradu , iz katere je med drugim tudi krasen razgled na mesto.
2
Nova pridobitev v prestolnici: vinski bar, ki združuje Belo krajino in Francijo Kako se Belokranjec loti odpiranja vinskega bara v Ljubljani?
15
Ste vedeli, da se za visokimi zidovi Kopra skriva več kot 70 zelenih oaz? Koprčani so lahko ta konec tedna odkrivali skrite vrtičke starega mestnega jedra. Domiselna pobuda je na dvorišča domačinov privabila številne radovedne obiskovalce.
2
Stolček Mushy: Če otrok že mora sedeti, naj sedi aktivno Otrokom v nobenem primeru ne bi smeli kupovati udobnih stolov, saj takrat mišice spijo, namesto da bi se krepile in omogočale trdnejšo oporo hrbtenici." To vsem staršem in skrbnikom na srce polaga ...
34
Kočevje dobilo hostel Bearlog: navdih so našli kje drugje kot v gozdu Bearlog, prvi hostel na Kočevskem, domuje v središču Kočevja v obnovljeni hiši z bogato zgodovino, ki jo nekateri poznajo kot Gostišče R og, drugi kot Činkla, spet tretji kot Škor'c ali Hišo z levi.
16
Video: Festival Hiše sveta - za dvig splošne kulture bivanja Festival Hiše sveta, ki pod okriljem Zavoda BIG vsako leto poteka v mestu oblikovanja v Ljubljani, je namenjen promociji kakovostne arhitekturne prakse na področju gradnje hiš.
1
Ali leseni montažni šotori sodijo tudi na Kras ali so tujek v okolju? Domačini na Krasu menijo, da je tam primerno graditi le kamnite hiše, komenski župan pa je prepričan, da so lesene hišice odlična dopolnitev turizma na kmetijah.
73
Foto in video: Majhno počitniško stanovanje za "popotnico in čarodejko" Ko je uspešna poslovna ženska investirala v svojo morsko rezidenco – enosobno stanovanje v Izoli – je za pomoč pri zasnovi opreme prosila prijateljico - arhitektko Andrejo Medvedič.
8
Butični zvarek drznega imena v vrhunsko oblikovani embalaži Grapa iz slovenskega grozdja, ki je ne dobite v vsaki trgovini, meri na izbirčne pivce, ljubitelje nenavadnosti in dobrega oblikovanja, morda tudi gledalce filma Idila.
22

Povabilo

V rubriki Lepota bivanja vam predstavljamo zanimive projekte in ustvarjalce iz sveta urbane kulture, oblikovanja in arhitekture. Poudarek je na slovenskih oblikovalcih in zanimivih interierjih, ki jim je namenjena rubrika Prostor in pol. Če v vašem kraju opazite zanimiv projekt, dogodek ali ustvarjalca, nam pišite na lepota.bivanja@rtvslo.si.

Kazalo