Lepota bivanja
slice
Prva kolekcija stolov Lare Bohinc po navdihu njej tako ljubih planetov
Poleg Lare Bohinc ustanovila še znamko Bohinc Studio, 15. junij 2018 ob 06:31 Britanska oblikovalka slovenskega rodu Lara Bohinc je oblikovala svojo prvo kolekcijo stolov Since the World is Round, kot je dejala za MMC, jo je zanimal predvsem nasprotje med lahkotnostjo tankega ...
37
Koledar KLUN komunikacij 'všečkal' sam Instagram
8
14. junij 2018 ob 07:02 Razen če resnično ne spremljate Instagrama, je bilo lani skorajda nemogoče, da ne bi opazili slovenskega koledarja KLUN komunikacij, ki je osvojil pozornost samega Instagrama.
Keramika Sisi – skodelice z značajem, ki govorijo svoj jezik
25
7. junij 2018 ob 06:36 So ljubke, nesramne, žaljive, zaljubljene; tako kot vsak med nami imajo skodelice Silvie Jerman Geele - Sisi svojevrsten značaj, zapakiran v svež in unikaten videz.
Notranja oblikovalka mansardno stanovanje opremila v boho stilu
10
23. april 2018 ob 09:42 Lastnica razgibanega 110 kvadratnih metrov velikega stanovanja v G ornji Radgoni zatrjuje, da ima rada malce kaosa.
Takole se lahko garažo in drvarnico spremeni v dom
9
20. april 2018 ob 11:41 V tokratni oddaji vam bomo pokazali stanovanje, v katerem je lastnik osrednji prostor rezerviral za priljubljeni štirikolesnik, in hišo, ki jo obdaja peščeni vrt po vzoru japonskega vrta, ter ...
Fotelj Rex del stalne zbirke newyorškega Muzeja moderne umetnosti " Duh pokojnega Nika Kralja je zdaj zagotovo zadovoljen in verjetno na svetu ni oblikovalca, ki bi si želel še kaj drugega, " so ob umestitvi kultnega izdelka slovenskega oblikovanja na tako rekoč ...
15
Sodobni spominki obujajo mite in legende s Postojnskega Postojno in okolico iz leta v leto obišče več turistov, poleg velikega števila obiskovalcev pa se mesto lahko pohvali s kolekcijo spominkov, ki jih odlikujejo izvirni, sodobno interpretirani motivi ...
4
Kolibri: prvi pravi koktajl bar pri nas, ki ponese v čase prohibicije Ko vstopite v Kolibri, ne dobite samo občutka, da ste stopili v prostor, kjer vlada izjemno toplo in intimno ozračje, počutite se, kot da ste se iz Ljubljane preselili v eno od svetovnih prestolnic.
38
Prenova staromeščanskega stanovanja na Ribjem trgu Domovi v starem delu Ljubljane stopajo v korak s časom.
2
V Novi Gorici stekla serijska proizvodnja edinih lebdečih gramofonov na svetu Podjetje Mag-Lev Audio je v najetih prostorih v Novi Gorici zagnalo proizvodnjo edinih lebdečih gramofonov na svetu.
44
"Pokažimo Slovencem, da imamo lepe domove in vrtove" "Bogastvo oblik, barv, vzorcev, materialov in umetniških elementov, ki se zvrstijo na tako majhnem prostoru, kot je Slovenija, je res izjemno," pravijo ustvarjalci oddaje Ambienti, ki se vrača na TV ...
4
Video: Prenovljeno stanovanje na Prulah za par v zrelih letih V mirni ljubljanski soseski Prule si je starejši par omislil novo domovanje, v katerem je bilo med drugim treba predvideti prostor za čim več knjig in rož.
3
Foto: Iščete rešitve in navdih za dom? Gospodarsko razstavišče v Ljubljani je vse do nedelje v znamenju mednarodnega sejma Dom. Sejem poteka pod geslom Ključne rešitve za varčen, varen in trajen dom.
Video: Ultrapametno stanovanje v Ljubljani Elegantno stanovanje, kjer se zdi, da je prav vsak kos opreme izdelan po meri ali pa je produkt priznanih oblikovalcev, je dom inženirja računalništva.
25
Foto: Prenovljena postaja pravi magnet za potnike in turiste Skoraj pozabljena železniška postaja v mestu Madhubani v vzhodni indijski državi Bihar doživlja pravi preporod, potem ko so postajo spremenili v muzej na malem.
1

Povabilo

V rubriki Lepota bivanja vam predstavljamo zanimive projekte in ustvarjalce iz sveta urbane kulture, oblikovanja in arhitekture. Poudarek je na slovenskih oblikovalcih in zanimivih interierjih, ki jim je namenjena rubrika Prostor in pol. Če v vašem kraju opazite zanimiv projekt, dogodek ali ustvarjalca, nam pišite na lepota.bivanja@rtvslo.si.

Kazalo