Lepota bivanja
slice
Foto: Butični bistro Biro na Gornjem trgu - "sproščena mešanica" za vsakogar
Navdihi z različnih koncev sveta, kuhinja do poznih ur, 28. maj 2017 ob 09:49 Vse bolj pisana druščina lokalov v še nedolgo tega zaspanem delu stare Ljubljane je dobila novega soseda: Biro, bistro z minimalistično, a začinjeno notranjostjo in preprostim, a premišljenim ...
13
Foto in video: Vila, ki iz vsakega prostora ponuja razgled na Blejski otok
55
21. maj 2017 ob 18:03 Zaradi kratkega vselitvenega roka se je naročnik odpovedal želji po novogradnji, namesto tega si je zase in svojo družino zadal poiskati hišo s čudovitim razgledom in velikimi panoramskimi okni.
Foto in video: Sodobna hiša v Stari Fužini, ki se staplja z alpsko vasico
30
18. maj 2017 ob 06:59 V idilični Stari Fužini v Bohinju je na mestu, kjer je nekoč stala stara avtomehanična delavnica, zrasla čudovita sodobna hiša za domačinko. Arhitekta Meta Kutin in Tomaž Ebenšpanger
"Rdeča pika" stole in mizo Frrrniture uvrstila med najboljše na svetu
4
11. maj 2017 ob 06:25 Med letošnjimi dobitniki prestižne oblikovalske nagrade red dot je tudi slovenska znamka otroškega pohištva Frrrniture, ki jo prežemat a sporočil o trajnosti in zavedanja o pomembnosti materialov ...
St. Daniel: Prvi hotel pri nas, kjer je vse ekološko – od gradnje do vinske karte
47
11. maj 2017 ob 07:16 Do St. Daniela v Hruševici, le streljaj od Štanjela, vodi ozka podeželska cesta, obdana z vinogradi in travniki.
Kulinarični biser sredi turistično obleganega Amalfija Da prispete do Don Alfonsa, je treba premagati kar nekaj ostrih, ozkih ovinkov po Amalfijski obali. Razgledi so osupljivi - in ne najbolj blagodejni za tiste z vrtoglavico.
24
"Nazaj k naravi" v elegantni koči, ki pa pozablja na klic narave Japonska znamka Muji, znana po minimalističnih dodatkih za dom, je zasnovala kompaktne lesene koče, s katerimi želijo morebitne kupce usmeriti nazaj k naravi.
7
Foto in video: Sodobno prenovljena babičina hiša - udobje bivanja v stiku z naravo Prazna babičina hiša, zgrajena v letu 1936, je za investitorja predstavljala možnost bivanja na udobnejši kvadraturi.
12
Odprte hiše Slovenije: fokus na stavbah, energiji in dobrem počutju Pred nakupom preizkušamo avtomobile, telefone ... nepremičnin, ki so ena naših največjih naložb v poslovnem ali zasebnem življenju, pa večinoma ne.
5
Sicilija, ljubezen moja: barve juga Italije za kuhinje petičnežev Modni dvojec Dolce & Gabbana je še drugič združil moči s proizvajalcem luksuznih kuhinjskih aparatov Smeg in ustvaril kolekcijo, ki gotovo ne bo navdušila ljubiteljev minimalizma.
2
Novo življenje kultnega "bullija": pivnica na kolesih Matej Špehar je lansko poletje v strugi reke Rižane našel skoraj popolnoma uničen Volkswagnov "hipijevski kombi" brez lastnika, motorja ali koles.
35
Štajerska prestolnica bogatejša za luksuzni hotel, ki oživlja stari Maribor Maribor je bogatejši za novo vrhunsko gostilno in hotel.
23
Fordova “čarobna” otroška posteljica Kdor ima otroke, ve, da jih vožnja uspava in da se že po nekaj kilometrih brez štetja ovčic znajdejo v deželi sanj.
4
"Žepno" stanovanje sredi Maribora z močnim značajem Nekega sivega zimskega popoldneva se je mlada fotografinja in grafična oblikovalka iz Maribora odpravila na ogled prazne garsonjere v večstanovanjski zgradbi.
12
Foto in video: Poetični betonski vrt Tine Rugelj (spet) očaral Milano Nika Zupanc Milana ne izpusti že zadnjih deset let, vedno bolj vidna pa je tudi Tina Rugelj, ki se na tamkajšnjem pohištvenem sejmu predstavlja s kolekcijo vrtnega pohištva.
9

Kazalo