Chilli in Nike sta si od bliže ogledala miniaturni Goat Mug. Foto: Cat Caffe
Chilli in Nike sta si od bliže ogledala miniaturni Goat Mug. Foto: Cat Caffe
Nagrado za Cat Caffe je prevzel Robert Sankovič (drugi z leve), za Fabriko pa arhitekta Teja Savelli in Tine Kljun. Foto: MMC RTV SLO
false
Letos smo podelili dve nagradi: prostor in pol 2015 po izboru bralcev MMC-ja je Cat Caffe, posebno priznanje uredništva pa je dobila Fabrika. Foto: Klemen Smrtnik/Desnahemisfera

Izmed 12 interierjev, ki smo jih v letu 2015 predstavili v rubriki Prostor in pol, ste MMC-jevi bralci izbrali svojega favorita - največ glasov je prejel Cat Caffe.

Letos smo poleg nagrade za Prostor in pol 2015 po izboru bralcev podelili še posebno nagrado uredništva, ki jo je prejel lokal Fabrika iz Nove Gorice. Poleg tega, da je opremljena zelo sodobno, z uporabo recikliranih materialov v kombinaciji betona in lesa, je prav posebna zgodba lokala, ki je prepletena z usodo propadlih novogoriških podjetij, kot sta MIP in Meblo.

Nagrajeni interier je prejel prav posebno nagrado, ki jo je oblikoval oblikovalski studio Desnahemisfera, in sicer pomanjšano različico skodelice v obliko kozjega roga Goat Mug - vsako leto bo namreč nagrado oblikoval drug oblikovalski studio, nagrado za Prostor in pol 2014 je oblikoval Studio Drevo.

Glasovanje za Prostor in pol 2015 je potekalo med 17. decembrom 2015 in 15. januarjem 2016. Med 2.789 oddanimi glasovi (pri čemer je en IP en glas) jih je največ prejel Cat Caffe (31 odstotkov ali 877 glasov), sledi mu Capra (14 odstotkov ali 396 glasov) in aROMA (12 odstotkov ali 344 glasov). Preostanek izidov si oglejte tukaj.

Predstavljeni interierji:
Capra, Frizerski studio Art-N, Cat Caffe, Bazilika Bistro, Salon uporabnih umetnosti, Robba, aROMA, Fabrika, Bistro FTP, Skedenj, Kafetarna, LolliLand

Vodilo rubrike Prostor in pol (Lepota bivanja), v kateri na MMC-ju že drugo leto predstavljamo zanimive interierje, je zavedanje, da imajo prostori, v katerih bivamo, premišljeno vsebino, ki lahko sloni na inovativni ideji, strasti do oblikovanja in arhitekture ali spoštovanju kulturne dediščine. Pri tem ni pomemben namen prostora, temveč njegova zgodba, ovita v strast, inovativnost ali spoštovanje kulturne dediščine.

Razglasitev Prostor in pol 2015: Cat Caffe in Fabrika
Razglasitev Prostor in pol 2015: Cat Caffe in Fabrika