Lepota bivanja
(4)
Vsak ambient ima svojo zgodbo. Foto: Jasna Marin

Dodaj v

"Pokažimo Slovencem, da imamo lepe domove in vrtove"

Nova sezona oddaje Ambienti
16. marec 2018 ob 16:38
Ljubljana - MMC RTV SLO

"Bogastvo oblik, barv, vzorcev, materialov in umetniških elementov, ki se zvrstijo na tako majhnem prostoru, kot je Slovenija, je res izjemno," pravijo ustvarjalci oddaje Ambienti, ki se vrača na TV Slovenija.

Vsak dom je unikaten, intimen. Je poosebitev posameznikovih želja in hotenj. Nekateri svoj popolni dom najdejo v majhni garsonjeri, za druge ni doma brez vrta, spet tretji razumejo dom kot tehnološko napreden in optimiziran stroj za bivanje. Vsem kakovostnim ambientom pa je skupno eno: so plod trdega dela, kančka dobrega okusa, predvsem pa tesnega sodelovanja med naročniki in strokovnjaki.

Ekipa prve slovenske avtorske oddaje o oblikovanju domov spremlja vse tiste, ki svoj dom strastno vzdržujejo, prenavljajo in opremljajo že vrsto let, pa tudi nadobudne novograditelje, ki se s problematiko ustvarjanja doma srečujejo prvič.

Dolgoletni sodelavec RTV Slovenija Stane Sušnik o oddaji pravi: "Počaščen sem, da sodelujem pri nastajanju oddaj, katerih vodilo je jasno: pokažimo Slovencem, da imamo lepe domove in vrtove ter strokovnjake, ki lahko to zagotovijo, in lastnike, ki si tako višjo raven bivanja želijo."

Valentina Vovk, novinarka in scenaristka, dodaja: "Vedno sem rada gledala oddaje, ki so prikazovale zanimive domove, in pogrešala podobno oddajo v domači produkciji. Zdaj, ko jo končno imamo, z največjim veseljem sodelujem pri njeni produkciji. In če sem čisto iskrena: nadvse rada kukam v tuje domove."

Novo sezono dvanajstih oddaj Ambienti si boste lahko ogledali vsako soboto ob 15. uri na TV SLO 1. Prva oddaja bo na sporedu 17. marca.

D. S.
Prijavi napako
Komentarji
evaevi
# 17.03.2018 ob 14:40
firtoh
podpišem se takoj, izpustil nisi nobene tukajšnje žalosti-
ampak trampolin! Ta je vendar za vsakodnevno igro in rekreracijo vse familije, pri nas smo zamenjali dva, ker so prvega naši in sosedovi otroci dobesedno zgonili do tal. Tudi ta veliki in ta stari se ga ne branimo, kaj imaš pa ti proti trampolinu?
Če ima srečen človek 4m2 prostora na dvorišču, je za moje pojme prvi na vrsti, da ga zasede, trampolin, ne vem, kaj ti vidiš v trampolinu, jaz takoj vem, da imajo pri hiši otroke, ki verjetno niso čisto gnili...
fotrM
# 16.03.2018 ob 20:48
@firtoh
Pozabil si se na zar, pa mora bit vecji od sosedovega.
TinTin
# 20.03.2018 ob 23:30
A bodo spet vrtovi bogatinov in lopovov na TV? Kaj pa vrtovi revezev? A ja...ti verjetno si vrta ne morejo privosciti, ker drugace ne bi morali dati jesti svojim otrokom...O ja...ta prelepa Slovenija na soncni strani alp...in prazen zep!
firtoh
# 16.03.2018 ob 19:11
To pa to...Še posebej so lepe miniaturne beverlihils kopije,stolpiči,oranžne in živo zelene fasade..Najlepše so pa betonske fontane z morsko deklico brez vode,miniaturni kozolci s koruzo,obvezno dva betonska leva ali orla pri vratih,zelena kovinska ograja(drugače za industrijske objekte),TRAMPOLIN pred vsako bajto in plastični bazen,visok 1m...
Kazalo