Počastitev spomina na Amy Winehouse ali služenje na njen račun? Mitch Winehouse je prepričan, da je glavni razlog slednje. Foto: EPA
Počastitev spomina na Amy Winehouse ali služenje na njen račun? Mitch Winehouse je prepričan, da je glavni razlog slednje. Foto: EPA
Amy in Mitch Winehouse
Mitch Winehouse poudarja, da je bil pretekli teden zanje že tako težak, saj je minilo pol leta od Amyjine smrti. Foto: EPA

Oče britanske zvezdnice, ki je umrla julija lani, stara 27 let, je dejal, da so vsi v družini zgroženi nad fotografijami z Gaultierjeve modne revije, ki je bila v sredo v Parizu in na kateri so manekenke nosile visoko počesane pričeske, tako značilne za Amyjin modni slog, oči so imele močno obrobljene s črnim črtalom, po modni brvi pa so se sprehajale s cigareto v rokah.

O omenjeni modni reviji je pisal tudi MMC:
Foto: Ko ni nobenega dvoma, komu je posvečena modna revija

60-letni Winehouse je prepričan, da ni šlo za nikakršno počastitev hčerkinega spomina, kot so modno revijo označevali v modni hiši, ampak le za služenje na račun njene smrti, nezaslišano pa se mu zdi tudi, da so glasbenico prikazali v njeni najslabši luči. "Vsa družina je bila vznemirjena zaradi tistih fotografij, vsi so bili popolnoma šokirani," je dejal za britanski tabloidni časnik The Sun.

"Gaultier bi rad nekaj zaslužil"
Poudaril je, da je neprimerno tudi dejstvo, da je modna revija potekala dva dni po polletni obletnici Amyjine smrti, saj vsi njeni najbližji še vedno globoko žalujejo za njo. "Že tako nam je bilo težko zaradi šestmesečne obletnice. Ko smo videli njeno fotografijo, uporabljeno za pospeševanje prodaje, nas je to dokončno sesulo," je še dejal Winehouse.

Poudaril je, da družine ni nihče niti obvestil, kaj šele da bi se z njimi posvetoval o tem, kaj namerava modna hiša Gaultier storiti. "Tukaj gre izključno za to, da bi Gaultier nekaj zaslužil. In to je narobe," je še dejal. Dodal je, da so zelo ponosni na hčerkin vpliv, ki ga je imela na modo, vendar se jim zdi, da so "črne tančice, manekenke, ki kadijo, in zanikrn kvartet, ki poje njene pesmi, znak zelo slabega okusa".

Gaultierja navdihnila njena izvirnost
Jean-Paul Gaultier je v sredo ob koncu modne revije zatrdil, da ga je pri oblikovanju kolekcije navdihnila prav glasbenica. "Amy Winehouse je bila prava modna ikona. Bolj kot vse drugo pa je predstavljala – originalnost. Tako pri glasbi kot pri oblačenju je kombinirala različne vplive na slog," je francoski modni oblikovalec pojasnil po modni reviji zbranim predstavnikom sedme sile in dodal, da sta bila njuna sloga vedno precej podobna. Poudaril je še, da se mu zdi pravi škandal, da je nobena modna revija ni nikoli uvrstila na svojo naslovnico.

Kolekcija dobila mešane kritike
Modni kritiki so sicer Gaultierjevo kolekcijo sprejeli z mešanimi občutki, poroča BBC. Medtem ko Indepenedentova modna poznavalka Susannah Frankel pravi, da "to ni bila njegova najbolj domišljena ali izvirna kolekcija", Suzy Menkes za New York Times piše, da je bila revija izjemna. Godfrey Deeny pa je za Fashion Wire Daily zapisal: "Kolekcija je bila radostno posvetilo težavni londonski pevki in njenemu domiselnemu bohemskemu slogu."