Gigi Hadid na prvi tiskani izdaji arabskega Voguea. Foto: Instagram Vogue Arabia
Gigi Hadid na prvi tiskani izdaji arabskega Voguea. Foto: Instagram Vogue Arabia
false
Urednica arabskega Voguea, savdijska princesa Deena Aljuhani Abdulaziz. Foto: Reuters

Novi član družine Vogue, Vogue Arabia, je začel delovati jeseni lani, a najprej le na spletu. Zdaj pa je končno prišel tudi trenutek, ko bodo modne navdušenke v arabskem svetu (prodajali ga bodo v Savdski Arabiji, Bahrajnu, Katarju, Kuvajtu, Omanu, Združenih arabskih emiratih ...) lahko v živo listale kultno revijo, ki se bo posvetila tudi arabskemu svetu.

Arabski Vogue bo izšel 5. marca, razkrita pa je že prva naslovnica, ki jo krasi 21-letna manekenka Gigi Hadid, fotografijo je posnel nizozemski dvojec Inez and Vinoodh.

Američanka, ki ima po očetu palestinske korenine, po materi pa nizozemske, je povedala, da ji je pripadla velika čast. Dodala je, da so mednarodne izdaje revije Vogue odlična stvar in da z najnovejšo izdajo kažejo željo modne industrije, da sprejema, slavi in vpleta ljudi z vseh koncev sveta ter da vsakemu ponuja modne podobe in trenutke, s katerimi se lahko poistovetijo, se ob njih učijo.

Urednica arabskega Voguea, savdijska princesa Deena Aljuhani Abdulaziz, je povedala, da je Gigi popolna izbira za prvo revijo: "Z eno fotografijo sporoča tisoč besed regiji, ki je predolgo čakala na svoj Vogue."

Arabski Vogue je 22. mednarodna izdaja modne biblije. Izhajala bo v angleškem in arabskem jeziku.