Candice na svoji prvi naslovnici za kopalke. Foto: Victoria's Secret
Candice na svoji prvi naslovnici za kopalke. Foto: Victoria's Secret
Angelski trio - Candice je v sredini. Foto: EPA

A ta slovita znamka spodnjega perila se je leta 2011 znašla na udaru, ko se je eden njenih angelčkov, Candice Swanepoel, pojavila na neki promociji "vznemirljivo suha", kot so jo označili mediji. In čeprav ni videti, da bi v tem letu dni 24-letna južnoafriška lepotica pridobila kaj kilogramov, si je prav ona izborila naslovnico kataloga kopalk VS za leto 2013.

Nihče ne more zanikati, da Swanepoelova na fotografiji s svojimi prodorno modrimi očmi in kipečim dekoltejem ni videti osupljivo, je pa zanimivo, kot izpostavlja portal omg!, da so njeno sporno postavo enostavno odrezali. So želeli bralce pripraviti, da se osredotočijo na dekolte, ali so se skušali s tem izogniti nadaljnjim kritikam?

Candice krivi naporni urnik
Čeprav VS na to nima komentarja, pa se je oglasila Swanepoelova, ki je počaščena, da so se odločili zanjo, naslovnico pa označila za enega največjih vrhuncev svoje kariere, ki se je pri VS-ju začela leta 2007.
"Krasno je biti na naslovnici kataloga kopalk," je sporočila v izjavi za medije. "Preden sem postala model, sem na tej naslovnici gledala Gisele, Tyro Banks in druge ikone. Neverjetno je, da lahko na to naslovnico pride majhno južnoafriško dekletce."

Po ogorčenju nad njeno drobceno postavo marca 2011 se je Swanepoelova odzvala, češ da sta naporen urnik in "obsedenost z boksom" razloga, zakaj je tako suha. "Letos je bil moj problem predvsem pridobivanje teže in mišične mase, ker sem tako zaposlena," je povedala takrat za ABC News. "Potovala sem kot nora. Če sem zelo zaposlena, hujšam."

V katalogu kopalk za leto 2013 najdemo še angelčke Mirando Kerr, Erin Heatherton, Doutzen Kroes in Karlie Kloss.