Catherine je v Avstraliji blestela v svetli obleki modne hiše Alexander McQueen. Foto: EPA
Catherine je v Avstraliji blestela v svetli obleki modne hiše Alexander McQueen. Foto: EPA

Catherine, žena britanskega princa Williama, je znana po tem, da rada nosi oblačila domačih modnih oblikovalcev, vsak kos, ki ga pokaže v javnosti, pa v trenutku postane prodajni hit. Modne izbire vojvodinje pričajo o njenem smislu za slog, ki je eleganten, vendar ne dolgočasen.

2.000 Britancev, ki je sodelovalo v anketi, je za drugo najboljše oblečeno žensko leta 2014 izbralo Victoria Beckham. Nekdanja pevka, zdaj priznana modna oblikovalka, je zamenjala kar nekaj slogov, nazadnje pa se je tako kot Kate ustalila pri bolj elegantnih oblačilih. Prisega na črno barvo, pogosto pa se na družabnih dogodkih pojavi kar v lastnih kreacijah. Slavne ženske s slogom so še pevka Cheryl Fernandez-Versini, igralki Emma Watson in Jessica Alba ter manekenka Abbey Clancy.

Britanci so izbrali tudi najslabše oblečene zvezdnice. Prvo mesto si je prislužila starleta Katie Price, sledi pa resničnostna zvezdnica Kim Kardashian. Kim je sicer na pobudo svojega moža Kanyeja Westa zamenjala svojo garderobo, vendar Britancem še vedno niso všeč njene oprijete obleke z globokimi dekolteji.

Med tistimi z najmanj sloga je tudi pevka Lady Gaga, ki je znana po nenavadnih opravah (vsi se spomnimo, kako je na podelitvi MTV-nagrad prišla oblečena v meso). Nekoč je izjavila, da raje umre, kot da bi se oblačila običajno. Zanjo pa med drugim ustvarja tudi mlad slovenski oblikovalec Peter Movrin.