Največ osuplih pogledov je pritegnila oprava dvojčic Prusnik. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Največ osuplih pogledov je pritegnila oprava dvojčic Prusnik. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Jaz sem bila zadovoljna, enostavno sem se prepustila in zaupala vsem, ki za to skrbijo, nekaterim je pač všeč, drugim pač ni.

Eva Boto o oblačilih na Emi
Eva Boto
Tudi Evina oprava ni požela prevelikih simpatij. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Ob kritikah, ki vsako leto letijo na melodije, besedila, izvedbo in še kaj, je letos tudi marsikateri modni poznavalec za kak trenutek raje zamižal - kostumi, ki so jih nosile dvojčici Eva in Nika Prusnik ter Eva Boto, so brez dvoma pritegnili vsaj toliko pogledov kot nastopi sami.

Tudi modna novinarka in kritičarka Manja Plešnar je ena tistih, ki na obleke tekmovalk (in njihovih spremljevalnih pevk) ni gledala z naklonjenostjo: "Ko sem videla Emo in pozneje še oskarje, sem se prijela za glavo. Kje mi živimo?" "Vse je bilo narejeno zelo na hitro, premalo glamurozno, tako kot vedno. Saj se da tudi pri nas dobiti precej lepih stvari," je pripomnila zgovorna modna poznavalka.

Kostumi povsem "brez zgodbe"
"Samo za to, da bi bil učinek večji, se vrže gor neke barve in lasulje, ki sploh niso ... So samo za pust. Tudi če hočeš biti Lady Gaga, še vedno ni treba, da si kmetica," je ostro povedala Plešnarjeva, lepših besed pa ni našla niti za kostume spremljevalnih pevk: "Konsistentno s tem, kar smo videli v ospredju, je bilo tudi v ozadju." Priznava, da obleke same niso bile tako slabe, "ampak tisto, kar so imele na glavi ... je bilo pa katastrofalno, neko sračje gnezdo". "Brez zgodbe, brez ... logike. Kaj so bile to? Pijane neveste? Ne razumem," se še sprašuje novinarka brez dlake na jeziku.

Dogodka ne jemljemo dovolj resno
Ob tem ugotavlja še, da nam v Sloveniji na področju kostumografije manjka še precej znanja, obžaluje pa tudi, da se na tako velike dogodke pri nas ne pripravijo vnaprej in jih ne jemljejo resno: "Lahko bi takrat na pomoč poklicali odlične slovenske oblikovalce - imamo kar nekaj fantastičnih, na svetovnem nivoju - in naredili primerne kostume." "Veliko bolj efektivno bi bilo," je še prepričana Plešnarjeva.

Plešnarjeva pri tem še poudarja, da lahko nastopajoči pozornost pritegnejo tudi na drugačen način. "Zakaj zna Lady Gaga prepričati z nečim, kar je res šokantno, na njej pa izgleda odlično?" se sprašuje.

Šokiraš lahko tudi z vsakdanjim
"Ni nujno, da je vedno tisto, kar šokira, tudi grdo. Šokiraš lahko tudi s podobami, ki so vsakdanje. Če znaš dobro kombinirati, dobro uporabljati elemente, to ni problem. Ampak tega pri nas ne znajo," je razočarana poznavalka, pri čemer pa priznava, da je včasih težava tudi denar, s katerim pa Lady Gaga (verjetno) nima težav.

Jaz sem bila zadovoljna, enostavno sem se prepustila in zaupala vsem, ki za to skrbijo, nekaterim je pač všeč, drugim pač ni.

Eva Boto o oblačilih na Emi