Bujna Kate je dobila svojo prvo Vogue naslovnico. Foto: Vogue
Bujna Kate je dobila svojo prvo Vogue naslovnico. Foto: Vogue
Kate s svojo naslovnico v reviji Sports Illustrated. Foto: EPA

Še pred nekaj meseci je Victoria's Secret 20-letno Uptonovo odpravila kot dekle "z obrazom, ki ga lahko vsaka z dovolj denarja kupi", danes pa svetlolasa Američanka krasi naslovnico novembrske številke italijanske izdaje Voguea s preprostim nadnapisom - "Zapeljiva". Bujno manekenko je v krznu iz Fendija in nedrčku Patricie Field v slogu Helmuta Newtona fotografiral Steven Meisel.

Potem ko je Uptonovo med zvezde izstrelila naslovnica izdaje revije Sports Illustrated, posvečene kopalkam, je dekle padlo na trda tla, ko jo je Victoria's Secret zavrnila kot nevredno, da bi predstavljala njihovo znamko.

A drugi so imeli več posluha: za naslovnico GQ-ja jo je fotografiral sam Terry Richardson, junija pa so njene fotografije objavili v ameriški izdaji Vogue, ob tem pa opravili pravo analizo njenega modnega potenciala - ga ima ali ga nima? Potem ko se je do danes dvakrat pojavila na notranjih straneh ameriškega Voguea, ni več kaj dosti dvomov: svetlolasi model lahko mirne duše označimo za dostojno članico modne elite.

O zdravem življenjskem slogu
Ameriški Vogue jo je označil za "tisto novo dekle", sprejela jo je tudi Carine Roitfeld, ki jo je slikala za naslovnico prve izdaje svoje nove modne revije CR Fashion Book. Nekdanja urednica francoskega Voguea je za The Daily Beast povedala, da si ni želela "običajnega modela", ampak "nekoga s čutnim telesom, nekoga, ki bi bil lahko mati". "Ne bi rekla, da je kontroverzni model, prav gotovo pa ni klasični model. In to mi je všeč."

Sama Uptonova pravi, da se nima nobenega namena podrediti skrajno suhljatemu videzu, ki ga zahteva visoka moda. "Nočem se stradati. Še vedno se hočem družiti s svojo družino in biti normalno dekle. Moraš biti samozavesten in to ne pomeni, da se moraš izstradati," je povedala za ameriški Vogue. "Mislim, da je pomembno, da ko odpreš revije, pomisliš, da je zdrav življenjski slog dosegljiv. Zdaj, ko me je modna industrija sprejela, sem vesela, da imam lahko vpliv."

Kate pravi, da je še posebej sproščena v kopalkah, ker je odraščala blizu plaže na Floridi, kjer to ni bilo nič posebnega. "Ko sem živela na Floridi, so bile kopalke ključni del garderobe. Živela sem 10 minut od plaže, a nisem nikdar sedela tam in razmišljala, kako si želim biti fantazija vsakega moškega."