Dvojčici Olsen - že od malih nog igralki, že nekaj let uspešni modni oblikovalki. Foto: EPA
Dvojčici Olsen - že od malih nog igralki, že nekaj let uspešni modni oblikovalki. Foto: EPA

V tej vlogi sta oblikovalki, ki ustvarjata pod znamko The Row, nasledili lanska dobitnika istega priznanja, Jacka McCollougha in Lazara Hernandeza (dejavna pod znamko Proenza Schouler).

Na modnem galadogodku so se v newyorškem Lincoln Centru v ponedeljek zvečer poklonili še Johnnyju Deppu, ki so ga imenovali za modno ikono leta, nagrado za najboljšega oblikovalca moške mode je dobil Billy Reid, Philip Lim pa je med oblikovalci moške mode najobetavnejši. Joseph Altuzzara je po mnenju ameriških modnih strokovnjakov tisti, ki bo v prihodnosti zaznamoval žensko modo. Najboljši oblikovalec modnih dodatkov je Reed Krakoff, na tem področju največ obeta Tabitha Simmons.

Nagrado za življenjsko delo je dobil Tommy Hilfiger, mednarodno nagrado pa Rei Kawakubo za delo pri znamki Comme des Garçons. Medijsko nagrado je dobil blogarski par Scott Schuman - bolj znan kot The Sartorialist - in Garance Doré, Andrew Rosen pa je dobil nagrado ustanoviteljev, posvečeno spominu na Eleanor Lambert, pionirko na področju odnosov z javnostmi v modi.