Fotografi uličnega sloga imajo te dni pred Somerset House veliko zanimivih motivov. Foto: Reuters
Fotografi uličnega sloga imajo te dni pred Somerset House veliko zanimivih motivov. Foto: Reuters

Prvi dan je že za nami, zato vam na ogled ponujamo nekaj petkovih fotografskih utrinkov, med sobotne vrhunce pa spadajo revije J. W. Anderson, House of Hollanda in Marchesa. Nedeljsko dogajanje bodo popestrili Richard Nicoll, Matthew Williamson, Topshop Unique, Paul Smith, Vivienne Westwood, Mary Katrantzou, David Koma, Jonathan Saunders in Pringle of Scotland. Mulberry tokrat kar dva cela dni vabijo v showroom.

V ponedeljek bo čas za nesporni modni in družabni vrhunec tedna mode: revijo Burberry Prorsum, ki že tradicionalno pritegne največ slavnih obrazov, to pa bo tudi dan za kreacije znamk Roksanda, Erdem, Issa, Christopher Kane, Peter Pilotto, Giles in Tom Ford.

Modno dogajanje v britanski prestolnici se bo končalo v torek, ko bosta svoje kreacije predstavili tudi Anya Hindmarch in Simone Rocha, nato pa se modna srenja seli v Milano in za konec "velikih štirih" še v Pariz.

Londonski teden mode, ki poteka v umetniško-kulturnem centru v palači Somerset House, organizira Britanski modni svet (British Fashion Council) v sodelovanju s partnerji, pritegne pa več kot 5.000 predstavnikov medijev in kupcev.

Številne izmed revij si lahko v živo ogledate prek spleta.