Jean-Paul Gaultier je predstavil svoje nove ideje. Foto:
Jean-Paul Gaultier je predstavil svoje nove ideje. Foto:

Potem ko je pred mesecem dni predstavil svojo kolekcijo oblačil, za katero je navdih črpal pri Amy Winehouse in v 50. in 60. letih, je Jean-Paul znova "udaril" z novimi idejami.

Usnje, krzno, obleke z grafiti, perje, živalski vzorci, korzeti ... Vse to in še več je vključevala kolekcija "porednega dečka" francoske mode, ki je raznolika in živobarvna ter glamrockovska.

Kolekcija je vključevala veliko jaken in jopičev, oblikovalec pa je znova predelal trenčkot, ki ga je v enem primeru obrnil z robom v drugi sklop rokavov in ovratnik, spet v drugem primeru pa je plašček služil kot krilo, usnjena jakna pa je bila predelana tudi v tuniko.

"Bilo je veliko metalik in urbanih plasti, všeč mi je zlata in bronasta," je dejala Harriet Quick iz Voguea po reviji, ki se je začela z ustrezno dramatičnim odpiranjem zavese, ko se je pokazalo ozadje, narejeno iz folije, iz zvočnikov pa je odmevala glasba legendarnega albuma The Velvet UnderGround & Nico.

Čeprav so mnenja modnih kritikov glede videnega deljena, je občinstvo oblikovalca pozdravilo z ovacijami in navdušenjem - JPG si namreč, če ne že zaradi vseh oblačil, zasluži aplavz zaradi svoje predanosti in drznosti ter za smisel za teatralnost in šov (tudi vabila niso bila običajno glamurozna, temveč so bila vabila JPG-ja kot raztrgan košček papirja z grafiti).