Za Blake Lively v Versacejevi rdeči kreaciji so se obračale glave na rdeči preprogi. Foto: EPA
Za Blake Lively v Versacejevi rdeči kreaciji so se obračale glave na rdeči preprogi. Foto: EPA
Olivia Wilde
Olivia Wilde je imela poleg ramen razgaljen tudi hrbet. Foto: EPA
Toni Collette
Toni Collette je od naslovne vloge ne ravno privlačne temnolaske v črni komediji Muriel se poroči doživela izjemno preobrazbo. Danes je vitka svetlolaska z izdelanim modnim slogom, s katerim se je izkazala tudi na Emmyjih. Foto: EPA

Avstralka Toni Collette, ki je dobila emmyja za najboljšo komično vlogo v seriji United States of Tara, je nosila rožnato obleko, ki je razkrivala ramena - kot je povedala ob prihodu, se je z veseljem "malo prezračila". V Los Angelesu so se namreč temperature v nedeljo povzpele nad 30 stopinj.

Več o 61. podelitvi emmyjev in zmagovalcih preberite tukaj.
Številne televizijske zvezdnice pa so se odločile za rdečo: med njimi Debra Messing v kreaciji Michaela Korsa, Blake Lively v stvaritvi hiše Versace in zvezdnica Zdravnikove vesti Jennifer Morrison.

Proti vročini z barvami in spetimi lasmi
"Veliko je bilo močnih barv. Zaradi barv se ljudje počutijo bolje, še posebej na tako vroč dan," je za agencijo Reuters povedal Hal Rubenstein, modni vodja revije InStyle, ki je opazil tudi, da se je v vročini veliko število povabljenk odločilo za visoko spete lase.

Tudi visoko noseča Heidi Klum v črni toaleti s podpisom Marchese je bila med njimi. "Hotela sem nekaj preprostega, ker sem tako ogromna," je povedala. A njen nakit vsekakor ni bil preprost: nosila je velikanske uhane in velikanski prstan. Lase je imela visoko spete tudi Christina Applegate, nominiranka za najboljšo komično vlogo v seriji Samantha Who?, ter Olivia Wilde iz Zdravnikove vesti, prav tako v kreaciji Marchese.

Precej je bilo tudi oblek z "metalnim" bliščem, za eno takšnih se je odločila tudi Kristin Chenoweth, ki je dobila emmyja za stransko vlogo v seriji Pushing Daisies.

Krojaška revolucija pri moških?
Tudi nekateri moški predstavniki zvezdniškega blišča so oprave poživili z barvo. Alec Baldwin, nominiranec za najboljšega igralca v komični nanizanki 30 Rock, je nosil kravato v barvi sivke, medtem ko je Terry O'Quinn iz Izgubljenega otoka nosil rumeno kravato in se lepo ujemal s toaleto soproge Lori.
Kot je povedal O'Quinn, sta "črna in bela precej dolgočasni", in dodal, da se tudi pri moških dogaja krojaška evolucija.

Ni prostora za ekstravaganco
Rubinstein je potegnil črto nad večerom in ga označil za elegantnega in ne pretirano bleščečega. "Veliko je bilo elegance, gladkih linij, barvitih oprav, a nič pretiranega. Moda pač trenutno ni v najbolj ekstravagantnem položaju," je dodal.

Modni strokovnjaki so opazili še, da se je veliko igralk odločilo za gola ramena in okras z bleščečimi dragulji. Lawrence Zarian, modni strokovnjak mreže TV Guide, je ugotovil: "Letos smo praznovali ramena z veliko okrasja. Veliko je bilo velikih draguljev in z dragulji okrašenih oblek."

Nekaj zvezdniških oprav z 61. podelitve emmyjev si oglejte v spodnji fotogaleriji.