Foto:
Foto:

Ne le glas in dobra skladba, svojo vlogo na festivalu Slovenska popevka vsako leto odigra tudi vizualna podoba izvajalcev. Tokrat je bila le v redkih primerih stilska podoba prepuščena naključju. Medtem ko se je večina izvajalcev odločila za klasično črnino, razen Gašperja Rifla in Omarja Naberja, so izvajalke posegle po svetlejših tonih uveljavljenih modnih oblikovalcev.
Za stilsko podobo Darje Švajger je poskrbela Svetlana Visintin. Manco Izmajlovo je oblekel Marko Jenko, Anjo Baš pa Ana Jelinič. Zoran Garevski (med drugim mož za obleko Martine Majerle na Evroviziji leta 2009) je poskrbel za obleko katarine Male. Iva Stanič je nosila kreacijo Vesne Mirtelj.

Nina Pušlar se je držala preverjene kombinacije in znova združila moči z Nino Šušnjaro. Podobno sta svoje sodelovanje nadaljevali Nuša Derenda in oblikovalka Urška Drofenik.

Največ ugibanj, kje je bila obleka že videna, pa je sprožila Lea Sirk. Dobitnica nagrade za najboljšo interpretacijo je nosila kreacijo Nike Torkar, ki jo je mlada oblikovalka predstavila junija na sklepni reviji študijskega leta študentov oblikovanja.