Kerry Washington, ena izmed modnih
Kerry Washington, ena izmed modnih "kraljic" v letu 2013. Foto: EPA

36-letna zvezdnica TV-serije Škandal (The Scandal) in filma Django brez okov (Django Unchained), videli smo jo tudi v filmih Ray, Zadnji škotski kralj, Fantastični štirje in drugih, si je tako po Marion Cotillard, Jennifer Lawrence in Jessici Chastain pričakovano prislužila mesto med najbolj modnimi zvezdnicami v letu, ki odhaja.

Kerry si je v zadnjem letu, odkar jo je Tarantinov film Django brez okov pripeljal v krog hollywoodskih "težkokategornikov" in je postala stalnica na rdečih preprogah, že prislužila status ene najbolje oblečenih zvezdnic. Seveda tudi (ali predvsem) zaradi sodelovanja s stilistko Erin Walsh, eno najvplivnejših v svojem poklicu.

Igralki, ki je diplomirana antropologinja in sociologinja, modni kritiki izrekajo hvalospeve, s svojo podobo pa se je zavihtela na vrh seznama najbolje oblečenih slavnih osebnosti v letu 2013 po mnenju revije Vanity Fair. Revija Elle jo je "postavila" na naslovnico junijske izdaje revije, modni "kraljici" pa so se tako ali drugače poklonili tudi pri Telegraphu, Vogueu, In Stylu ...

Igralka je poročena z nekdanjim igralcem ameriškega nogometa Nnamdijem Asomugho, v letu 2014 pa ju bo razveselil njun prvorojenec.

Na promocijski turneji za 'Djanga' je drobna igralka nosila kreacije zvenečih imen, kot so Peter Pilotto, Miu Miu, Louis Vuttion, Marchesa ... Še nekaj Kerryjinih kreacij iz leta 2013 si lahko pogledate spodaj.