Pri ustvarjanju so si študentje zastavili vprašanje 'Kaj nam daje krila?'. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Pri ustvarjanju so si študentje zastavili vprašanje 'Kaj nam daje krila?'. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Tema letošnje revije študentov oblikovanja na oddelku za tekstilstvo na ljubljanski Naravoslovnotehniški fakulteti so bila Krila. Kot je pred dogodkom v pogovoru za MMC povedala njihova mentorica Nataša Peršuh, so si zastavili preprosto vprašanje "Kaj nam daje krila?" - malce kot odziv na trenuten položaj, vsesplošni negativizem, črne napovedi o sedanjosti in prihodnosti ...

"V zadnjem času smo na Naravoslovnotehniški fakulteti na katedri za oblikovanje tekstilij in oblačil izvedli kar nekaj uspešnih projektov, ki so nam že 'dali krila'; na nekakšen simbolni način želimo ta niz ohraniti in ga nadaljevati tudi v prihodnje," je še dodala.

Na sklepni modni reviji študijskega leta, dogodku, ki je zaradi ustvarjalnosti, inovativnosti in svežine kreacij postal eden izmed najprivlačnejših modnih dogodkov v Sloveniji, je bil tudi letos MMC. Oglejte si nekaj podob, ki jih je v objektiv ujel naš fotograf.

Fotografije z drugega dela modne revije najdete tukaj.

Najprej vam predstavljamo kreacije študentov prvih dveh letnikov dodiplomskega študija (mentorica prvega letnika je bila Almira Sadar, drugega pa Elena Fajt), v prispevku, ki sledi popoldne, pa si boste lahko ogledali še preostale stvaritve. Izvedeli boste tudi, kateri študentje so se po mnenju žirije letos najbolje odrezali.

Na fotografijah od 1 do 28 so kreacije študentov prvega, na fotografijah od 29 do 73 pa drugega letnika.