Najslavnejša blondinka iz stekleničke ta hip in njen spremljevalec sta se takole prebijala proti izhodu po koncu revije. Foto: Reuters
Najslavnejša blondinka iz stekleničke ta hip in njen spremljevalec sta se takole prebijala proti izhodu po koncu revije. Foto: Reuters

Kreativno vodenje pri znamki je pred enim letom iz rok Marca Jacobsa prevzel Nicolas Ghuesqiere, ki kot novinec na tem pariškem naslovu navdiha ne išče več pri 70. letih prejšnjega stoletja, ampak postaja zvest svoji viziji, kakršno je zelo uspešno oblikoval v več kot desetletju pri Balenciagi, kjer zdaj "šefuje" Alexander Wang.

Da je Vuitton ta hip trdno v sedanjosti oziroma že z eno nogo v prihodnosti, je dokazala tudi uporaba sodobne tehnologije na reviji sami: nad prizoriščem je brnel brezpilotnik s kamero, vsepovsod pa so bili nameščeni zasloni, ki so petičnemu občinstvu prikazovali šov z različnih kotov. Poleg tesno prilegajočih se pletenin in ovčje kože v različnih izvedbah so izstopali kovinski odtenki, pa seveda sedanjosti prikrojeni modni dodatki - tudi miniaturni škatlasti kovčki -, s katerimi je pariška hiša pravzaprav začela svojo dolgo zgodbo o uspehu.

Seveda si želi biti del te zgodbe tudi vsak zvezdnik, ki da kaj nase, zato v uvodu omenjena Kim Kardashian in Kanye West nikakor nista bila edina, ki sta pritegnila pozornost paparacev. Nekaj znanih obrazov si poleg izbranih izhodov z revije oglejte v galeriji.