Madonna je ena izmed glasbenih zvezd, ki so navdihnile Jean Paula Gaultierja. Foto: Reuters
Madonna je ena izmed glasbenih zvezd, ki so navdihnile Jean Paula Gaultierja. Foto: Reuters

Ljubljenec občinstva je znova dokazal, da mu ne manjka smisla za teatralnost in šov, za videno na pariškem tednu mode pa je prejel številne pohvale.

Novo kolekcijo slavnega oblikovalca so navdihnile popzvezde iz 80. - občinstvo pa je ob pogledu na modele dobilo jasno predstavo, po katerih zvezdah in njihovem načinu oblačenja se je zgledoval Jean Paul Gaultier.

Usnjene jakne in klobuk so dali jasen znak, da modeli predstavljajo pokojnega kralja popa Michaela Jacksona, prosojne jopice, mrežaste nogavice, krpice v laseh in spodnje perilo v Madonninem slogu, dolge obleke in hlače, okrašene z japonskimi motivi, so spomnile na Boya Georgea, na modni reviji pa je bilo videti še modele, ki so na modno brv preslikali Grace Jones, Davida Bowieja in Annie Lennox v njihovih odštekanih opravah iz 80.

Gaultierja je ob izhodu na modno brv spremljala francoska televizijska voditeljica, pevka, igralka in slikarka Amanda Lear, po reviji pa je oblikovalec dejal: "Le zato, ker je gospodarska kriza, še ne pomeni, da moramo biti vsi mirni in moramo predstavljati depresivna oblačila. Zakaj bi stavili le na minimalistična oblačila? Dovolj prostora je tudi za vesele kombinacije oblačil."