Gisele Bündchen je takole korakala z megafonom v roki. Foto: EPA
Gisele Bündchen je takole korakala z megafonom v roki. Foto: EPA

Celotno prizorišče Grand Palaisa so spremenili v pariško ulico, manekenke pa so se po "modni cesti" sprehodile z megafoni in velikimi tablami, na katerih je med drugim pisalo "Zgodovina je njena zgodba", "Tudi moški bi morali biti noseči" in "Ustvarjajmo modo, ne vojn".

Nosile so tudi napis He For She, ki se navezuje na tako poimenovano kampanjo igralke Emme Watson. 24-letna zvezdnica filmov o Harryju Potterju je namreč ambasadorka dobre volje organizacije za enakopravnost spolov Združenih narodov. Kot ambasadorka predstavila kampanjo, s katero pozivajo oblasti k večji participaciji žensk v politiki in v javnih ustanovah ter na splošno k enakopravnosti med spoloma.

Celotna modna revija je potekala nekoliko bolj sproščeno, kot je to običajno. Namesto brezizraznih manekenk, ki vsaka posebej korakajo po modni brvi, so se tokrat sprehodile tudi v parih in skupinah, spremljala pa jih je skladba I’m Every Woman pevke Chake Khan. Revija se je končala z "vojsko" protestnic v pisanih Chanelovih oblačilih, na čelu katere je bila mlada manekenka Cara Delevingne z megafonom v roki. Sledile so ji tudi nekatere druge slavne manekenke, kot so Gisele Bündchen, Georgia May Jagger, Kendall Jenner in Joan Smalls.

Gre za precej zanimivo potezo slavnega oblikovalca Karla Lagerfelda, ki je javnost že večkrat šokiral z žaljivimi izjavami. Zaradi izjave, "da na modni brvi nihče ne želi gledati okroglih deklet", ga je doletela celo tožba, brez dvoma pa ga feministke niso videle kot svojega predstavnika.

"Mislil sem, da bi bilo zabavno narediti neke vrste modni protest. In kaj je blizu modi? Feminizem. Moderni feminizem," je revijo komentiral Lagerfeld. Dodal je, da ima Chanel velik vpliv v svetu in da je modno revijo spremljalo veliko ljudi, ki jih je tako doseglo tudi njihovo sporočilo.

O sami kolekciji pa je dejal, da gre za mešanje ženskih in moških elementov. Gumbe na suknjičih je namenoma postavil na "moško stran", prav tako je v kolekcijo vključil veliko hlač v kombinaciji z ženstvenimi bluzami in zlate sandale, ki so spredaj videti kot moški čevlji, zadaj pa kot ženski. Ustvaril je tudi novo torbo, ki je neke vrste predelana jakna, lahko se nosi čez ramo ali se zaveže okoli pasu.