V zadnjih letih so tudi modne brvi 'zasedle' velike torbice. Foto: EPA/Fashionbag
V zadnjih letih so tudi modne brvi 'zasedle' velike torbice. Foto: EPA/Fashionbag
Torbice
Kdaj pa pridejo v poštev tudi majhne torbice za najnujnejše stvari. Foto: EPA/Fashionbag

Ženske torbice so za večino žensk nepogrešljive. In če ob večernih toaletah pridejo v poštev zlasti majhne, v katere stežka stlačijo mobilni telefon, denarnico in morda še šminko, pa ob vsakdanjih opravkih pridejo prav zlasti velike torbe.

Torbice so kot modni dodatek seveda priljubljene tudi pri modnih oblikovalcih, ki z vsako kolekcijo zapovedujejo novo obliko, velikost ali barvo. Na ženskah pa je, da ugotovijo, kaj jim najbolj odgovarja in pristaja. Torbica vsekakor veliko pove o lastničinem osebnem slogu, navadah in potrebah.

Od velikih, malih do športnih
Velike torbice se običajno znajdejo v rokah zelo zaposlenih žensk, pogosto pa jih imajo rade tudi ženske z nepredvidljivim urnikom, ki ne vedo, kaj jih čaka v določenem dnevu, in tako vedno s seboj nosijo stvari "za vsak primer". V zadnjih letih pa je tovrstne "malhe" mogoče videti tudi na modnih brveh.

Male ženske torbe imajo na drugi strani zlasti ženske z jasno načrtovanim dnem. Ženske, ki se držijo načela "manj je več", s seboj nosijo le stvari, ki jih bodo potrebovale.

Športne torbe pa so primerne tako za predstavnice ženskega spola kot predstavnike moškega spola in odlikuje jih predvsem praktičnost. V ospredju pa so vedno znova tudi usnjene retro torbice. Znano je, da se modne smernice od časa do časa vračajo, zato velikokrat pridejo v poštev tudi torbice naših babic.

V spodnji fotogaleriji si lahko ogledate še več torbic različnih veikosti, barv in oblik.