John Major in Margaret Thatcher v svojih najbolj 'tipičnih' modnih izbirah. Foto: EPA
John Major in Margaret Thatcher v svojih najbolj 'tipičnih' modnih izbirah. Foto: EPA
David in Samantha Cameron na dela prost dan - on v kavbojkah in formalnih črnih čevljih, ona sproščeno elegantna. Foto: EPA

Po pisanju Fashion Telegrapha je Cameron na sprejemu ob odprtju predstavitev moških modnih kolekcij v Londonu zbranim potarnal, da ve zelo malo o modi. Na straneh tabloidov se je med drugim znašel, ker je tudi na počitnicah nosil črne čevlje z nogavicami in ker se mu je med nekim uglajenim banketom srajca razprla in je nastala "precej sramotna fotografija".

"Nisem ravno dober modni primer, a danes sem se potrudil," je še dodal in predstavil posamezne kose iz svoje oprave. Priznal je, da so hlače prišle kar iz blagovnice Marks and Spencer, "za kar pa bi bilo morda bolje, da ne bi delil z javnostjo".

Potem ko je opisal, kako pri njih doma poteka nakupovanje - žena mu ne dovoli brskati po trgovinah, ampak ga pošlje v slačilnico in mu podaja posamezna oblačila -, je dodal, da vendarle hodi spat in se zbuja z oblikovalko (je nekdanja kreativna direktorica znamke luksuznih dobrin Smyhtson), zato ji zaupa, nato pa Samantho okrivil še za ponavljajoči se spodrsljaj nošenja modre srajce na počitnicah.

Potem je popihal na dušo predstavnikom modne industrije, v kateri dela na tisoče Britancev, kar pomeni, da se na tem področju "obrne" 21 milijonov funtov na leto. Cameron zato pravi, da zanj moda ni le nekakšen modni dodatek britanski gospodarski politiki, ampak je v srcu vladne vizije.

Poleg fotografij Camerona "na dopustu" za osvežitev spomina prilagamo še podobe Margaret Thatcher in Johna Majorja. Prva je v času svoje premierske funkcije slovela po strogih kostimih - pogosto v zadržani kraljevsko modri - s podloženimi rameni (skladno z 80., ko je bila na čelu britanske vlade), bluzah s pentljami, biserih, oglatih torbicah in natupirani pričeski, drugi, ki so ga zbadali zaradi dolgočasnega videza "sive miške", pa se ni ločil od debelih roževinastih okvirjev.