26-letna Newyorčanka je do zdaj še vsakič navdušila modne kritike. Foto: EPA
26-letna Newyorčanka je do zdaj še vsakič navdušila modne kritike. Foto: EPA
Octavia Spencer
Octavia Spencer, dobitnica oskarja za najboljšo stransko igralko, je izbrala svetlečo belo obleko obleko Tadashija Shojija. Foto: EPA

Na Oskarjih so vsako leto skoraj tako, in včasih še bolj, kot nagrade odmevne tudi večerne toalete, v katerih se zvezdnice sprehodijo po rdeči preprogi. Letos so precej pozornosti pritegnile žene slavnih igralcev in druge spremljevalke, ki so z izbiro obleke prekosile številne velike zvezde.

"Zelo mi je bila všeč obleka, ki jo je nosila Stacy Keibler, dekle Georgea Clooneyja. Sicer ne maram zlatih in bleščečih oblek, a na njej je bila videti dobro. Videti je bila kot kipec," je za MMC povedala modna novinarka in kritičarka Manja Plešnar.

Med oblekami so sicer prevladovale bleščeče obleke in obleke v pudrastih barvah, za katere Plešnarjeva meni, da so preveč običajne za slovesno podelitev nagrad. Bolj ji je všeč minimalizem: "Po mojem mnenju moraš bit na Oskarjih minimalističen ali pa izredno glamurozen, tako kot dive iz 20. Temu se je najbolj približala Milla Jovovich (nosila je obleko Elie Saab), ki je zažarela bolj kot vse nominiranke, kar je žalostno. Tudi Gwyneth Paltrow je bila odlična v kreaciji Toma Forda."

J. Lo in Angie preveč razkriti
Modno novinarko sta najbolj razočarali Jennifer Lopez in Angelina Jolie: "Slednja, ker je imela za tako prireditev precej neokusen razporek, skozi katerega je gledala njena koščena noga. Obleka je delovala, kot da bo vsak čas padla z nje, kot da jo teža vleče na eno stran," je komentirala Plešnarjeva in dodala: "Obleka je nosila Angelino, ne ona obleke. Bilo je videti, kot da jo težko nosi."

Od J. Lo pa modna poznavalka pravzaprav ni pričakovala ničesar posebnega, saj je pevka po njenih besedah obstala v letu 2000, ko je na Grammyjih nosila famozno Versacijevo zeleno obleko. "Zdaj si vsako leto želi poustvariti to zeleno obleko." Njeno letošnjo obleko je Manja opisala kot preveč odprto in preveč izzivalno. "Oskarji niso izzivalni, oskarji so glamur, zato je to izpadlo ceneno."

Pri reviji Forbes so ustvarili seznam najbolje oblečenih na letošnji podelitvi oskarjev. Na prvo mesto so uvrstili igralko Rooney Mara, za katero so se "potegovali" številni modni oblikovalci. Veliko je bilo takih, ki so zvezdnico filma Dekle z zmajskim tatujem želeli obleči, na koncu pa je izbrala belo obleko Givenchy.

Med najboljših deset so pri Forbesu uvrstili še Gwyneth Paltrow (Tom Ford), Jessico Chastain (Alexander McQueen), Penelope Cruz (Armani), Octavio Spencer (Tadashi Shoji), Jennifer Lopez (Zuhair Murad), Angelino Jolie (Versace), Millo Jovovich (Elie Saab), Emmo Stone (Giambattista Valli) in Rose Byrne (Vivienne Westwood).