Moda
(3)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.9 od 11 glasov Ocenite to novico!
Vrhunec večera - modna revija znamke JSP, pod katero delujeta sestri Jelena in Svetlana Proković. Foto: Jani Ugrin
Nagrajena je bila mlada oblikovalka Sara Valenci. Foto: Jani Ugrin
Sestri Proković že dve desetletji ustvarjata na področju mode, stiliranja in kostumografije. Foto: Jani Ugrin

Dodaj v

Foto: Nagrade za mlade oblikovalce; modni performans sester Proković

Sara Valenci izstopala med mladimi modnimi oblikovalci
31. oktober 2015 ob 17:19,
zadnji poseg: 31. oktober 2015 ob 17:56
Ljubljana - MMC RTV SLO

Poleg uveljavljenega sestrskega dvojca, Jelene in Svetlane Proković, ki delujeta pod modno znamko JSP, so drugi večer na tednu mode v Ljubljani zaznamovali mladi modni oblikovalci.

Kreativne, drugačne, individualne, pogumne, osebne in aktualne so kreacije, ki jih je žirija pod vodstvom Nataše Peršuh, modne oblikovalke in izredne profesorice na naravoslovnotehniški fakulteti, uvrstila v ožji izbor za modno nagrado Mercedes-Benz Fashion Award. Ta je na koncu pripadla Sari Valenci.

Kot je povedala Peršuhova, zmagovalna kreacija z naslovom You Used To Call Me navdihuje v trenutnih dogodkih in preizprašuje usodo umetnosti in kulture ob begunski krizi.

Plašč s kamuflažnim vzorcem tako postane skoraj popolnoma bel, ko ga prekrijejo aktualni slogani, potiskani s tehniko ročnega tiska, celotna silhueta pa mojstrsko kombinira in združuje različne tehnike ročnega tiska in globokega tiska, elemente casual in visoke mode. Končni rezultat sta hkrati popolnoma funkcionalen, sodoben in aktualen unisex trenč in zanimiva majica, ki lahko funkcionirata tako v kontekstu pret-a-porter nosljivih oblačil kot ulične mode. Hkrati pa posamezni kosi in celota v sebi nosijo subtilno poetiko in radikalno močno estetiko.

Strokovna žirija je podelila tudi dve priznanji žirije. Ti sta si prislužili Ana Jelinič in Maja Leskovšek.

Tretji dan na tednu mode so obiskovalci začeli z obiskom predavanja direktorja zunanjega oblikovanja pri Mercedes-Benzu, Roberta Lešnika, z naslovom Unexpected moments. Priložnost za razumevanje modne industrije in kreativnega ustvarjanja so bile projekcije kratkih filmov Video pros. Devet avtorjev je prispevalo svoje dojemanje modnih utrinkov.

Po modnem "kinovečeru" je sledil vrhunec večera, ko je znamka JSP, ta deluje med Beogradom in Ljubljano, v veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma predstavila svojo kolekcijo. Tokratno kolekcijo opredeljujejo rez, ostrina, rob ter barve rdeča, črna in bela.

D. S., foto: Jani Ugrin
Prijavi napako
Komentarji
annnnna
# 31.10.2015 ob 21:56
Zakaj pod slike ne napišete, kdo je oseba na sliki. Jaz nikogar ne poznam, pa me zanima.
Daedalus
# 31.10.2015 ob 21:50
Dober tajming (noč čarovnic)!
Kobilica-poet
# 31.10.2015 ob 17:50
jah nič...

moderno je moderno,

http://califerae.blog.siol.net/2011/11/27/vecerna-2/
Kazalo