January Jones, Kerry Washington in Sofia Vergara so bile med najbolj opaženimi zvezdnicami večera. Foto: Reuters
January Jones, Kerry Washington in Sofia Vergara so bile med najbolj opaženimi zvezdnicami večera. Foto: Reuters
Kerry Washington
Kerry Washington je nosila obleko modne hiše Marchesa, ki so jo predstavili na začetku septembra. Da jo je dobila v Los Angeles in uskladila celoten videz z njo, dokazuje, da je res pravo 'it', dekle, so zapisali pri reviji In Style. Foto: Reuters

Že bežen prelet rumenih medijev pove, da so obleke zvezdnic mnoge stiliste in modne kritike pustile precej ravnodušne, saj si nobena ni prislužila velikega aplavza, hkrati pa tudi noben videz ni postal tarča posmeha. Tokratna moda na emmyjih, ki so jih v nedeljo podelili v Los Angelesu, je tako po splošnem mnenju ostala nekje zadaj.

Na prvi izmed mnogih podelitev, ki bodo v Hollywoodu sledile v prihodnjih mesecih in se končale s podelitvijo oskarjev, so prevladovale pastelne barve, predvsem rožnati in modri odtenki. V nasprotju z nežnimi toaletami, ki so poudarile ženske obline, je bila kobaltno modra, močna barva, ki sta jo na primer izbrali Tina Fey in Edie Falco.

Med bolj opaženimi in pohvaljenimi za videz je bila Zooey Deschanel, ki se je tokrat oddaljila od razigranih, pisanih dekliških oblekic in izbrala ledeno modro obleko znamke J. Mendel. Isto barvo, le drugo modno hišo - Marcheso, je nosila Malin Akerman, palec gor pa si je prislužila tudi Padma Lakshmi v po meri narejeni ledeno modri obleki hiše Kaufman Franco. "Modra je koži zelo prijazna barva," je njihovo izbiro potrdil Hal Rubenstein, urednik revije InStyle.

Heidi, Christina, Sofia ...
Poleg pastelno modre je bilo na rdeči preprogi videti največ umazano rožnate in vijoličaste, nekaj žensk pa je izbralo tudi cvetlične vzorce, ki jih je bilo na modnih revijah v preteklih mesecih veliko. Spet druge so poskusile z močnimi barvami, na primer Sofia Vergara v globoko rdeči ali Heidi Klum v nenavadni kreaciji Atelierja Versace. Za "klasičen" videz si je kimanje modnih kritikov prislužila tudi dobitnica emmyja Claire Danes, ki je po nagrado prišla v kremasti čipkasti obleki znamke Armani Prive, Christina Hendricks, znana po bujnih oblinah, pa oboževalcev ni pustila hladnih v tesno oprijeti toaleti, pod katero se je podpisal Christian Siriano.

Morda največ pohval je letelo na Julianno Margulies, ki je izbrala belo obleko oblikovalca Reeda Krakoffa s črnim rožnatim potiskom. Prav ona, ob njej pa še Danesova in Lakshmijeva ter Kerry Washington in Julia Louis-Dreyfus, so bile modne zmagovalke večera, ki pa ni ponudil nobenih presežkov. Ali kot je dejal Joe Zee, kreativni direktor revije Elle: "Dokler ne bo nominirana Björk, ne bomo priče kakšnemu noremu modnemu trenutku."

Kaj so zvezdnice oblekle za podelitev emmyjev, si oglejte v spodnji galeriji.