Catherine Cambriška je navdušila s svojim kombiniranjem bolj formalnih oprav z drznejšimi kreacijami. Foto: EPA
Catherine Cambriška je navdušila s svojim kombiniranjem bolj formalnih oprav z drznejšimi kreacijami. Foto: EPA

Kot se za vsako britansko publikacijo spodobi, se je visoko na seznam uvrstila Catherine, vojvodinja Cambriška, ki so jo pri Vogue pohvalili za širjenje modnih obzorij s skrbno izbranimi kreacijami drznih britanskih oblikovalcev (Erdem, Roksanda Ilincic), ki so jih dopolnjevale bolj formalne oprave. Neredko je noseča žena princa Williama posegla tudi po ekstravagantnih kreacijah že pokojnega Alexandra McQueena.

Na seznamu se ji pridružuje kraljica Elizabeta II., znana po svojih živopisanih kostimih, ki jih dopolnjuje nepogrešljiva črna Launerjeva torbica.
Na rdeči preprogi
Kot modni ikoni sta se letos uveljavili tudi britanski manekenki Cara Delevingne in Edie Campbell, ki sta na rdečo preprogo prinesli malce mladostne sproščene, celo fantovske mode. Niso pa pozabili tudi na supermodel in modno muzo Kate Moss, ki je letos svoj status še utrdila z izdajo po sebi poimenovane knjige.

Med igralkami so po pričakovanjih izstopale Keira Knightley, Diane Kruger, Marion Cotillard in Emma Stone, Vogue je s predelanimi maturantskimi oblekami pritegnila mlada Elle Fanning, pohvale pa si je prislužila tudi Kristen Stewart s svojo navezo z nekdanjim kreativnim direktorjem Balenciage Nicolasom Ghesquièrom.