Amal Clooney je ena najbolje oblečenih žensk na svetu. Foto: Reuters
Amal Clooney je ena najbolje oblečenih žensk na svetu. Foto: Reuters
Kraljica Španije in kraljica modnega sloga - Leticija. Foto: Reuters

Revija Vanity Fair namreč vsako leto (letos že 75. leto zapored) objavi seznam najlepše oblečenih Zemljanov.

Seznam najbolje oblečenih znanih ljudi razkosajo na več kategorij, posebno pozornost pa namenijo tudi Hollywoodu. Letos je s svojim modnim slogom v svetu šovbiznisa izstopala kitajska igralka Fan Bingbing, ki prisega na modne hiše Stephane Rolland, Elie Saab, Christopher Bu. Sledi Michael Fassbender, ki ga največkrat vidimo v oblačilih Giorgia Armanija, na tretjem mestu se je znašla ljubljenka modnih kritikov Diane Kruger (prisega na modne znamke Chanel, Jason Wu, Prabal Gurung). Med deseterico so se znašli še Gugu Mbatha-Raw, Sienna Miller, Eddie Redmayne, Emma Stone, Alicia Vikander in Emma Watson.

V kategoriji žensk se je najvišje povzpela direktorica oblikovanja pri luksuzni modni znamki Tiffany & Co. Francesca Amfitheatrof, na visokem drugem mestu je žena britanskega premierja Davida Camerona Samantha Cameron, sledi predstavnica monaškega dvora Charlotte Casiraghi, na četrtem mestu je žena igralca Georgea Clooneyja Amal, na sedmem mestu je pevka Rihanna, za njo je španska kraljica Leticija, pa pevka Taylor Swift, lestvico deset najbolje oblečenih žensk pa končuje predstavnica britanskega dvora - grofica Wesseška Sophie.

Britanski dvor ima svojega predstavnika tudi v kategoriji moških, na visoko drugo mesto se je uvrstil princ Harry, švedski dvor na sedmem mestu zastopa princ Carl Philip, na desetem mestu pa najdemo igralca ameriškega nogometa Russlla Wilsona.

Pod drobnogled so vzeli tudi znane pare - na prvem mestu se je znašel igralec Matt Bomer s svojim partnerjem Simonom Hallsom, na drugem mestu sta novopečena zakonca predstavnika monaškega dvora Pierre Casiraghi in Beatrice Borromeo, na petem mestu sta igralski par Sophie Hunter in Benedict Cumberbatch.

V kategoriji "izvirnejših" velja omeniti pevko FKA twigs, med "profesionalci" najdemo modno urednico revije W in japonske izdaje Voguea Giovanno Battaglio in modno oblikovalko Victorio Beckham ter modnega oblikovalca Zaca Posena, v "dvorano slavnih" pa se je vpisala prva dama Katarja Mozaha Bint Naser Al Misned.