Eber krznarstvo na ljubljanskem tednu mode. Foto: Jure Makovec
Eber krznarstvo na ljubljanskem tednu mode. Foto: Jure Makovec
SENS
Sens že leta izdeluje moške obleke. Foto: Jure Makovec

Tako je kolekcijo Transformacija moške obleke pospremila modna oblikovalka Zlata Zavašnik iz modne hiše Sens, ki meni, da je danes obleka zapostavljena, saj ostaja le v domeni stroge poslovne klasike ali večernih priložnosti: "Pri tej kolekciji smo vključili še stilske elemente, ki moško obleko ali samo suknjič transformirajo iz klasike v trendi proizvod in lahko spremenijo njeno namembnost. Kombinacija s pleteninami daje dnevni pridih in zmehča stroge linije, element s kapuco in modni dodatek recikliranih torb in nahrbtnikov jo približa mladim, dodatek satena pa jo postavi na večerni dogodek."

Mateja Štimac in Milena Eber Štimac iz Eber krznarstva sta navdih za kolekcijo Razkošje v barvah – Luxury in Colours našli v "krznu in njegovih različnih teksturah in strukturah, barvni paleti, v kateri prevladujejo močne, pozitivne barve, plastenje". V kolekciji sta uporabili krzno in usnje, predstavili pa so plašče, jakne, brezrokavnike in pelerine.

Drugi dan ljubljanskega tedna mode je odprla revija modne hiše Princip, za katero ustvarjata Mojca Celin in Damijana B. Logar, ki sta ustvarili kolekcijo Bela krizantema, večer pa so dopolnile tuje modne znamke - hrvaška oblikovalka Marina Obradović, ki ustvarja pod modno znamko Marinadesign, srbska modna znamka Marina Vukadinovic je predstavila kolekcijo Haiduk in Irina Tosheva iz Makedonije s kolekcijo Enchalon.

Fotoutrinke z drugega dne ljubljanskega tedna mode lahko pogledate spodaj.