Foto:
Foto:

JSP sta kolekcijo XX ustvarili ob 20. obletnici njune znamke, hkrati je bila poklon ženskemu spolu (kromosom XX) in paru sester, ki ga sestavljata tudi sami. Njuno osnovno vodilo je bila geometrija, uporabili sta mreže in usnje v kombinaciji z nežnostjo svile.

Marta Vodeb se je tudi tokrat naslonila na nostalgijo, natančneje na 50. leta prejšnjega stoletja in retro estetiko, pa tudi pristop k izdelavi je bil takšen kot "v starih časih". Revijo je spremljala pesem Dekle iz Zlate ladjice legendarne zasedbe Pepel in kri.

Garevski je pripravil intimno pripoved o nasprotjih in njihovem sožitju. Po reviji je še zbiral vtise, a povedal, da je bil nad odzivom občinstva navdušen, prav takšne pristne reakcije mu pomenijo največ. Omenil je tudi, da je v slovenskem medijskem prostoru le malo takšnih, ki imajo zadostno znanje, da bi ocenjevali modo.

Nataša Hrupič je pripravila ekspresivno kolekcijo z različnimi materiali in vzorci, za katero je nakit, ki je izvrstno dopolnjeval geometrijske detajle na oblačilih, oblikovala Petra Bole.

Sanija Reja Aske se je ukvarjala s poletno žalostjo, Peter Movrin, za številne eden največjih (če ne kar največji) upov slovenske mode, pa se je poklonil spominu na pokojna babico in dedka, kolekcijo je naslovil preprosto Mariška + Metod. Prav njemu je pripadla čast zapreti tridnevni modni shod v Kinu Šiška, ob priklonu mladega oblikovalca se je v dvorani spontano razvil aplavz.

Oglejte si fotoutrinke z zadnje revije.