Po Adriani Limi se bo za Pirelli slekla Candice Huffine. Foto: Instagram, Facebook
Po Adriani Limi se bo za Pirelli slekla Candice Huffine. Foto: Instagram, Facebook
Candice v družbi preostalih plus-size manekenk. Foto: Vogue
Foto: Instagram, Facebook

Gre za 29-letno Candice Huffine iz Washingtona, ki je iz dneva v dan bolj iskana in priljubljena v svetu mode. Lepotica v višino meri 180 centimetrov, njena teža pa je 90 kilogramov.

Pri 14 jo je opazil modni agent, ki pa je že na začetku zahteval, naj izgubi sedem kilogramov, šele nato so bili pripravljeni podpisati pogodbo z njo. Vsa leta so nanjo izvajali ves čas pritisk, da naj se le znebi kilogramov, saj jo tako čaka boljša manekenska kariera, a tega ni želela storiti. Ostala je zvesta sama sebi: "Od vedno sem bila obilnejša, svoje življenje sem živela supersrečno, to sem želela pokazati vsem okoli sebe." Tudi svojim oboževalcem, ki jih redno prek družbenih omrežij zasipa z novimi informacijami in slikami.

Pojavila se je v vseh najpomembnejših modnih revijah, kot recimo i-D, Harpers Bazaar, W Magazine, Vogue, za svojo jo hočejo najbolj znana oblikovalskega imena, čeprav ima nekaj odvečnih kilogramov. Zaradi teh se je Candice v karieri srečevala tudi s številnimi kritikami in žaljivkami, ampak te je ne motijo: "Lahko me imenujete, kot želite, vseeno mi je, dokler lahko nosim čudovita oblačila." Američanka doda, da tudi oznaka 'plus-size' model ni ravno prijazna, saj na ta način izolirajo manekenke z oblinami.

"Ni dolgo od tega, ko je modna industrija odprla oči, in pokazala svetu, da smo lepe, seksi in dobre manekenke, zdaj si ljudje želijo še več, želijo si več manekenk z oblinami," je za špansko revijo S Moda, za katero je odvrgla oblačila, dejala Candice, prepričana, da bodo 'plus-size' manekenke v svetu mode vse bolj iskane. "Upam, da bo to zanimanje trajalo in da bom lahko ženske z oblinami naredila ponosne, da bomo še naprej prodirali v modni industriji v pozitivnem smislu, da bomo pokrivali še več področij. Resnično upam, da nam uspe, saj me to osrečuje."

Dodala je še: "Ves čas pravim, da smo 'plus-size' dekleta ena najbolj zdravih, kar sem jih srečala v življenju. Nimamo zabav v McDonald'su, kot si nekateri mislijo. Dekleta, ki jih poznam, izvajajo jogo, tečejo vsak dan, imajo zdrave obroke."

Veselje do svojega dela Candice kaže tudi na družbenih omrežjih, kjer redno objavlja fotografije. Nekaj si lahko pogledate spodaj.