Jennifer Lawrence - vedno v Diorju, vedno pod drobnogledom. Foto: Reuters
Jennifer Lawrence - vedno v Diorju, vedno pod drobnogledom. Foto: Reuters
Detajl na obleki Lupite Nyong'o, nagrajenke za najboljšo stransko vlogo v drami 12 let suženj. Foto: Reuters
Voditeljski trio iz E!-ja: Kelly Osbourne vztraja pri violičasti pričeski, a je tokrat navdušila s toaleto, Giuliane Rancic pa je preprosto premalo skupaj za večino njenih toalet. Foto: Reuters
Torbica večera: Anna Gunn z emblemom serije Kriva pota (Breaking Bad). Foto: Reuters

Po mnenju modnih kritikov se je hollywoodska ljubljenka Jennifer Lawrence (Ameriške prevare) tokrat odkupila za neposrečeno Diorjevo kreacijo, ki jo je nosila v nedeljo na zlatih globusih.

Lawrenceova je sicer ostala zvesta Diorju (je le obraz te modne hiše), a je nabrano belino zamenjala za tesno oprijeto, z bleščicami posuto seksapilno toaleto brez naramnic, ki je poudarila igralkine obline na vseh pravih mestih. Toaleti, ki je bila že sama po sebi dovolj bleščeča, je dodala zgolj diamantne uhane Jennifer Meyer.

Bleščeča je bila tudi Claire Danes (Domovina) v kovinsko svileni kreaciji modne hiše Vionnet, nedvomno pa nihče ni mogel spregledati Sofie Vergare (Sodobna družina) v dih jemajoči srebrni metalni toaleti Donne Karan. "Počutim se kot Jessica Rabbit," je dejala kolumbijska zvezdnica, ki na rdečih preprogah ni nikdar prisegala na minimalizem. Tokrat je videz dopolnila z masivno ogrlico iz smaragdov in diamantov.
Med tistimi, ki to sezono nagrad očitno ne morejo zgrešiti, je novinka Lupita Nyong'o (12 let suženj), ki je tokrat navdušila s po meri krojeno turkizno Guccijevo kreacijo z mini vlečko in ekstravagantno rožasto umetnino namesto naramnic. Videz je dopolnila z uhani iz starega zlata in vintage zlatim prstanom Freda Leightona.

Prevladujoča modra paleta
Modni kritiki so opevali tudi Jennifer Garner (Dallas Buyers Club) v klasični, a rahlo dolgočasni svileni temno modri Max Mari, in Elisabeth Moss (Skrivnost jezera) v rdeči, a enako nezapomnljivi toaleti Michaela Korsa, nam pa je bolj ugajala vedno kraljevska Cate Blanchett (Otožna Jasmine) v čudoviti, bledo rožnati Givenchyjevi kreaciji, ki so jo dopolnjevali detajl iz rožnatih bleščic in Chopardovi uhani. Po zadetku v polno na zlatih globusih je tudi tokrat naš izbor za najlepšo obleko večera.

Še ena od tistih, ki je tokrat popravila vtis, je bila Sandra Bullock (Gravitacija) s svojo visoko preklano satenasto smaragdno zeleno Lanvinovo toaleto, pri kateri velikanska pentlja ni motila, kot se to rado dogaja. Vse skupaj je dopolnila s kovinskimi sandali Jimmy Choo, torbico Rogerja Viviera in vintage zapestnico Freda Leightona.

Pohvalo si je znova prislužila Amy Adams (Ameriške prevare) v kraljevsko modri preklani obleki Antonia Berardija, čudovita je bila soproga Matthewa McConaugheyja Camila Alves v rumeni Donni Karan, kamere pa so se tudi rade zadržale na Anni Gunn (Kriva pota) - ne samo zaradi posrečene elegantne modre, z bleščicami posute toalete Monique Lhuillier, ampak tudi zaradi unikatne torbice z logotipom uspešne in lani končane serije. Prav bleščice in modro-vijoličasta paleta sta bili sicer sinoči prevladujoči.

In minusi ...
Nekaterim se je zdela noseča Kerry Washington (Škandal) posrečena v ekstravagantni Pradini kombinaciji temnomodrega svilenega krila in rožnatega bleščečega topa. Nam niti ne. Čeprav zvezdnice nosečniškega trebuščka na rdeči preprogi zadnje čase prav nič ne skrivajo ali prekrivajo, pa je Kerry vseeno pretiravala z razkazovanjem blaženega stanja.

Nov minus si je prislužila sicer vedno simpatična, a modno popolnoma razglašena Julia Roberts (August: Osage County) v po meri krojenem rožnatem svilenem kombinezonu. Valentino gor ali dol, kombinezoni so tudi na največjih zvezdnicah redko posrečena izbira in tudi tokrat ni bila izjema.

Pretiravale so Eddie Falco, Mayim Bialik, Rose Leslie in Rita Moreno, slabo krojena in poceni videza je toaleta Sarah Hyland (Sodobna družina), matronaste mlade Ariel Winter in Abigail Breslin, skrajno cenena pa Mariah Carey.