Anne Hathaway se je razvila v modno ikono. Foto: Reuters
Anne Hathaway se je razvila v modno ikono. Foto: Reuters
Angelina Jolie in Brad Pitt
Klasičen, dodelan videz. Angelina in Brad sta ves večer 'capljala' drug za drugim. Foto: Reuters

Potem ko je lani rdečo preprogo Zlatih globusov "odplaknila" stavka scenaristov, so letos spet zasijali v polni luči. Fotografov se je trlo, zato so se zvezdniki potrudili, da so se pred njimi sprehodili kot iz škatlice. Kot običajno, je nekaterim to uspelo bolje, drugi pa so, po mnenju več modnih kritikov, precej brcnili v temo. Kdo so eni in kdo drugi?


Ženske - beli in svetli odtenki
Pri ženskah je bilo veliko večernih oblek v svetlih tonih - bež, srebrni in bledo rožnati, opazen je tudi trend toalet z eno naramnico. Medtem ko večina moškega dela ni želela preizkušati "norih" kombinacij in se je držala preizkušene črne obleke z metuljčkom, je bila paleta oblek pri nežnejšem spolu zanimivejša.

Kritiki so "uau, kako lepo!" zavzdihnili ob pogledu na igralko Maggie Gyllenhaal, ki ji je med množico enobarvnih oblek s pisano modro-črno kombinacijo uspelo pritegniti veliko pozornosti. Ponovno je pohvale dobila Anne Hathaway, ki jo je že lani ostro modno oko pohvalilo za izbiro oblek, tokrat si je nadela mornarsko modro Armanijevo toaleto. Modo je dobro zastopal tudi največkrat fotografirani par, Angelina Jolie, ki je tokrat izbrala srebrno, precej ohlapno obleko, in njen Brad Pitt, ki je izbranko skoraj ves čas držal za roke.

Zadovoljno kimanje z glavo sta si prislužili tudi latinolepotica Eva Mendes, ki je izbrala belo obleko, ter velika zmagovalka Zlatih globusov, saj si je prislužila kar dva, Britanka Kate Winslet, ki se je odločila za črno obleko Yvesa Sainta Laurena s svileno pentljo. Za videz brez napak so kritiki ocenili izbiro Amy Adams, ki je navdušila z mojstrovino Oscarja de la Rente.

J. Lo., spomni se že kaj novega!
Obleki Beyonce in Eve Longorie sta si prislužili nekaj pohval, spet drugi pa so mnenja, da so dobili vtis, da sta se zvezdnici komaj stlačili vanju in da bi morali izbrati številko večji. Mnenja se krešejo tudi okoli izbire Jennifer Lopez. Nekateri so nad zlato obtisnjeno obleko, ki je razgalila hrbet in poudarila zadnjico, navdušeni, drugi pa so dejali, da si je podoben videz omislila že "milijonkrat".

Kot strel v temo lahko označimo izbiro "grde račke" Americe Ferrere, ki je bila namesto "zanimiva" videti "smešna", pri Drew Barrymore pa se je Gallianova obleka povsem izgubila v njenih razmršenih laseh.

Kdo je tokrat "zažigal" in kdo pogorel, si oglejte v spodnji galeriji. Ali se strinjate z modnimi kritiki, nam lahko zaupate v komentarjih pod novico!

A. P.