January Jones v kreaciji Prabala Gurungea. Foto: EPA
January Jones v kreaciji Prabala Gurungea. Foto: EPA
Kerry Washington
Kerry Washington je bolj kot z obleko navdušila s popolno poporodno postavo. Čeprav tudi obleka ne zasluži kritik. Foto: EPA

Na tokratni podelitvi televizijskih nagrad emmyjev sta bili najpogostejši barvi, po katerih so zvezdnice posegale, rdeča in bela oz. njuni odtenki. Redke so posegle po črni, modri, rumeni ali zeleni, spet druge pa so se drzno (in morda ne najbolj posrečeno) odele v cvetlične vzorce.

Modni poznavalci najbolj hvalijo zvezdnico serije Oglaševalci January Jones, ki je izbrala rdečo kreacijo nepalsko-ameriškega oblikovalca Prabal Gurungea brez naramnic in z dvignjenim spodnjim prednjim delom.

Različnih odzivov (nekateri so nad obleko navdušeni, drugi malo manj) je bila deležna žena Matthewa McConaugheya, Camilla Alves McConaughey, ki jo je v prosojno vzorčasto belino oblekel Zuhair Murad, lepotica pa jo nedvomno zna nositi. Pohvale so deževale tudi za Julio Roberts in njeno izbiro modre kreacije (sicer njenega najljubšega oblikovalca) Elie Saaba.

Besede pohvale so modni kritiki našli tudi za Sarah Hyland (Sodobna družina), ki se je odločila za dvodelno (zgoraj belo, spodaj koralno rdečo) kreacijo Christiana Siriana in jo popolno dopolnila s figo. Oči marsikaterega poznavalca so se ustavile tudi na njeni soigralki v omenjeni nanizanki, Sofii Vergara, ki jo je tokrat v belo oblekel Roberto Cavalli.

Razočarala ni niti vedno popolna Heidi Klum v Zacu Posenu, Octavia Spencer v rdeči valoviti kreaciji Tadashija Shojija, Claire Danes v čipkastem Givenchyju in Allison Williams v princeskasti obleki Giambattista Vallija.

Malo manj navdušujoče so bile izbire Lene Dunham (čeprav se mnenja tudi tu razlikujejo), Kelly Osbourne ali Kathy Bates.

Katera pa je vam najbolj in katera najmanj všeč? Oglejte si nekaj fotoutrinkov z rdeče preproge in delite mnenje z nami v komentarjih spodaj.