Med tistimi, ki so predstavili nove kolekcije, je tudi Matevž Faganel. Foto: Jure Makovec
Med tistimi, ki so predstavili nove kolekcije, je tudi Matevž Faganel. Foto: Jure Makovec

Kot je povedal član produkcijske ekipe Den Baruca, je odločitev za novo lokacijo (iz Kina Šiška) v skladu z razvojem tedna mode "vznemirljiv dogodek, ki navdihuje, vedno ponudi nekaj novega in je s svojo inovativnostjo zazrt v prihodnost".

"S premikom v središče mesta, ki napoveduje naslednje poglavje modnega dogajanja pri nas, se bo Ljubljana Fashion Week približal širšemu krogu. Letošnji bo tako imel zagotovo do zdaj najdaljšo vedno zaželeno prvo vrsto, saj si bodo kreacije modnih oblikovalcev lahko ogledali vsi, ki se bodo sprehodili ob nabrežjih Ljubljanice ali zavili v LJFW PLAC na Mestnem trgu, za katerega si želimo, da postane referenčna točka tedna mode," meni Baruca.

V obliki projekcij se bo predstavilo 11 slovenskih oblikovalcev oz. blagovnih znamk: Almirasadar, Draž, Ivan Rocco, LETOUT by Nataša Peršuh, Maja Štamol, N a t a s a H r u p i c, niOka, PRINCIP by Mojca Celin and Damijana B. Logar, Simona Lampe, Tanja Zorn ter kolektiv Young@Squat.

Do 19. oktobra se na Mestnem trgu 15 odpira tudi LJFW PLAC, kjer bodo na ogled kosi predstavljenih kolekcij za pomlad-poletje 2015.
Foto: Jure Makovec, Klemen Razinger