Žirija je bila složna glede tega, da si nagrado zasluži likovno in tehnološko dovršena kolekcija Anđele Lukanovič. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Žirija je bila složna glede tega, da si nagrado zasluži likovno in tehnološko dovršena kolekcija Anđele Lukanovič. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Po obetavnih modnih revijah prvih treh letnikov študija oblikovanja tekstilij in oblačil so popoldanski del dogajanja v Katedrali Kina Šiška sklenili študentje magisterija in upravičili visoka pričakovanja.

Po oceni strokovne žirije, ki so jo sestavljali modna urednica Elle Petra Windschnurer, voditeljica oddaje Bleščica Lorella Flego, fotograf Aljoša Rebolj in modni teoretik Jure Purgaj, je med študenti najboljšo kolekcijo zasnovala v uvodu omenjena Anđela Lukanovič. Kot je v svojem blogu na spletni strani Fashion Weeka zapisala Windschnurerjeva: "Njena interpretacija vzorcev je bila tako z likovnega kot s tehnološkega vidika preprosto navdušujoča."

Mlada oblikovalka, ki se je dokazala s posebej za to kolekcijo izdelanimi izvirnimi digitalnimi potiski na žakarskih tkaninah, je poleg kolegov s fakultete Petje Zorec (dobitnica druge nagrade), Ane Jelinič (tretja nagrajenka večera), Petra Movrina, Sanije Reje, Nine Tomažin ter drugih že uveljavljenih imen tudi članica kolektiva Young@Squat. Obetavni oblikovalci so združili moči za kolekcijo, ki jo bodo predstavili v "finalnem" delu Fashion Weeka, torej drevi.

Oglejte si fotogalerijo kreacij študentov magisterija na NTF-ju, pozneje pa bomo objavili še fotografije z večerne modne revije, na kateri so svoje kolekcije za jesen in zimo 2013/14 predstavile Urša Drofenik, Mojca Celin, Simona Lampe in Irena Funduk.