Prva modna revija za
Prva modna revija za "plus-size" moške. Foto: Reuters

moške "plus-size", ki je požela navdušenje med občinstvom.

Enajst moških, vsak med njimi tehta več kot 100 kilogramov, je poskrbelo za pravi spektakel na reviji Tokio Pocchari (počari pomeni okrogel, debel), ki sta jo organizirali modna znamka za močnejše Sakazen Shoji Co in modna revija Mr Babe.

"Želel sem pokazati, da lahko tudi okrogli in visoki moški, ki imajo po navadi težave pri iskanju oblačil, izbirajo med različnimi oblačili in tako uživajo v modi," je povedal Li Tianvei, vodja prodaje pri Sakazenu.

Obiskovalci so, če so razkrili svojo težo, dobili popust za novo kolekcijo omenjene znamke. Organizatorji so dodali, da dogodek niso organizirali le zaradi prodaje, temveč so želeli z revijo spremeniti odnos do modelov večjih številk na Japonskem, kjer je debelosti najmanj v razvitem svetu. Sumoborce, recimo, na Japonskem izkoriščajo predvsem v zabavni industriji, in to kot predmet posmeha.

Modna revija je naletela na odličen odziv, zbralo se je več kot 100 ljudi, zato organizatorji že razmišljajo o naslednji modni reviji, na kateri pa bi sodelovali tako plus-size manekenke in manekeni. "Kot velika ženska, želim več takšnih dogodkov. Tudi tokraten je majhen, želim nekaj večjega," je povedala ena izmed obiskovalk, Momoko Kašivazaki.