Njena 'pregreha' so živalski vzorci. Foto: Reuters
Njena 'pregreha' so živalski vzorci. Foto: Reuters
Rdeči salonarji - v modnem smislu - v precej dolgočasnem političnem svetu, polnem moških črnih čevljev na vezalke. Foto: Reuters

Theresa May, britanska premierka, vodja konservativcev in modna navdušenka, ki še posebej veliko da na vpadljive čevlje, se bo kmalu znašla na naslovnici ameriške izdaje revije Vogue. Vlogo "dekleta z naslovnice" aprilske številke ji je namenila urednica omenjene revije Anna Wintour, ki je po rodu Britanka. Za fotografskim objektivom je bila slavna Annie Leibovitz, snemali so na premierkinem podeželskem posestvu Chequers.

Tudi prva ženska na čelu Velike Britanije Margaret Thatcher je bila, čeprav ni bila ravno naklonjena modnemu tisku - nekoč je izjavila, da bi "običajni ljudje kot jaz raje videli fotografije, na katerih se vidi, kakšne so obleke v resnici" -, večkrat zastopana v britanski izdaji revije Vogue, ji pa nikoli niso namenili pozornosti, kaj šele naslovnice, pri ameriški različici te modne biblije.

Mayeva je znana kot velika modna navdušenka, pri omenjeni reviji so že večkrat opazili njene drzne modne izbire, med drugim salonarje z leopardjim vzorcem in opazen nakit, s čimer naj bi že "premikala meje premierskega oblačenja". Dodali so še, da lahko "s temi krasnimi nogami in elegantno izklesanimi gležnji nosi kakršne koli čevlje", pa naj bodo to mokasinke, balerinke ali škornji, ki segajo prek kolen.

Se je pa zaradi ljubezni do dragih modnih kosov že znašla v težavah: ko se je za Sunday Times fotografirala v usnjenih hlačah za skoraj 1.000 funtov, so jo glasno kritizirali nekateri kolegi iz konservativne stranke.

Pa še zanimivost: v radijskem intervjuju leta 2014 je Theresa May kot svojo luksuzno pregreho navedla prav "dosmrtno" naročnino na revijo Vogue.