Nepopisna sreča ene izmed
Nepopisna sreča ene izmed "nagic". Foto: Reuters

V Torinu in Rimu je prvih 100 ljudi, ki se je prikazalo v trgovini španske znamke Desigual, namreč prejelo dva kosa oblačil po svojem izboru. Teh prvih sto srečnežev pa je moralo pokazati tudi nekaj poguma, saj so morali v vrsti čakati oblečeni zgolj v spodnje perilo.

Lani so enako akcijo organizirali v milanski poslovalnici španske znamke, letos pa sta na vrsto prišli trgovina v torinskem trgovskem centru Shopville Le Gru in trgovina Desigual na rimski ulici Corso. Torinski "nagci" so tako imeli srečo, da jim v spodnjem perilu ni bilo treba zmrzovati na prostem.

Na straneh Facebooka, ki sta promovirali dogodka, se je skupno prijavilo več kot 1.000 ljudi, ki bi bili za zastonj oblačila pripravljeni priti v trgovino le v spodnjem perilu - številni so tako ostali praznih rok. Iz trgovine so "nagci" seveda odšli v novih kosih, kar sporoča tudi slogan Desiguala, ki se glasi: "Pridite napol nagi - odidite polno oblečeni."

Polgola zabava, kot uradno imenujejo dogodek, je že potekala v Parizu in v belgijskem Namurju, v prihodnjih dneh pa se bodo za zastonj oblačila potegovali tudi v Španiji, in sicer v Madridu in Bilbau.

Kako je potekala polgola zabava v Torinu in Rimu, si lahko pogledate v spodnji fotogaleriji.