Karl Lagerfeld je navdušil z novo modno kolekcijo. Foto: EPA/Reuters
Karl Lagerfeld je navdušil z novo modno kolekcijo. Foto: EPA/Reuters
Novi Chanelov obraz je Willow Smith. Na modni reviji jo je spremljala mama Jada Pinkett-Smith. Foto: EPA/Reuters

Oboževalci priznane francoske modne hiše Chanel so se tako kot vsako leto na pariškem tednu mode zbrali v prekrasni Veliki palači (Grand Palais), ki pa je tokrat oblikovalec Karl Lagerfeld ni spremenil v letališče, igralnico ali supermarket, kot je to storil na zadnjih revijah. Prostor so krasili zgolj pozlačeni stoli.

V prvi vrsti je modne smernice za jesen in zimo 2016/2017 vpijala 15-letna igralka in pevka Willow Smith, najnovejši obraz modne hiše Chanel, družbo pa ji je delala slavna mama igralka Jada Pinkett-Smith. Revijo si je ogledal tudi glasbenik Pharrell Williams z ženo Helen Lasichanh, manjkale niso seveda niti urednica Voguea Anna Wintour, pa pevka in igralka Karen Elson, manekenka Thylane Blondeau, hčerka nekdanjega francoskega nogometaša Patricka Blondeauja in francoske TV-voditeljice Veronike Loubry, ki se je znašla v središču pozornosti leta 2011, ko je francoski Vogue objavil njene precej provokativne fotografije, takrat je bila stara komaj deset let.

Še mlajše pa je ime, ki je zaprlo Chanelovo modno revijo skupaj s Karlom Lagerfeldom. To je sedemletni Karlov krščenec Hudson Kroenig, sin manekena Brada Kroeniga.

Manekenke, med njimi tudi najbolj iskani manekenki ta trenutek Gigi Hadid in Kendall Jenner, so se sprehodile po modni brvi, dolgi osem metrov. Karl Lagerfeld je predstavil sofisticirano in damsko kolekcijo, ki vključuje klasične kostume, bomberjakne, volnene dolge obleke, razkošne obleke iz šifona, med dodatki izstopajo retroklobuki, ves videz pa dopolnjujejo biseri. Gre za klasično kolekcijo z modernim pridihom, ki bi jo gotovo odobrila tudi sama Coco Chanel.