Kraljica že vrsto let ohranja isto pričesko. Foto: EPA
Kraljica že vrsto let ohranja isto pričesko. Foto: EPA

Frizer, ki že več kot 15 let skrbi za brezhibno pričesko britanske kraljice, je povedal, da se veliko žensk v srednjih letih odloči za drastično spremembo pričeske, saj želijo s tem doseči mlajši videz in se simbolično znebiti oznak, ki so jih pridobile skozi leta, kot so žena, mati, gospodinja ...

Pri tem opozarja, da kratka pričeska pristaja le redkim, večina pa jih je videti strožje in neprivlačno. Sam pravi: "Pravzaprav je večina žensk videti bolje z dolgimi lasmi, dokler so ti zdravi." Kot primer navaja 62-letni britanski igralki Jane Seymour in Lorraine Chase. Kot največji spodrsljaj v zadnjih letih pa je izpostavil pričesko igralke Anne Hathaway, ki si je dolge kodre odstrigla za vlogo v filmu Les Miserables. "Kot pri Julii Roberts, so njena usta preprosto prevelika za kratko pričesko," je komentiral.

Kratke lase naj nosijo le mlada dekleta, svetuje Ian in pri tem pozdravlja vračanje mode iz 20. let: "Bob je znova postal glamurozen po zaslugi serije Downton Abbey. Mlada dekleta gledajo te pričeske, ki so do nedavnega veljale za staromodne, in se jim zdijo seksi." Všeč mu je tudi, da postajajo priljubljeni kodri: "Pred petimi, šestimi leti so vse svoje lase napadale z ravnalci. Bujne pričeske in seksi kodri so 'in'. Ženske se končno poslavljajo od gladkih las in želijo razgibanost. Veliko se jih odloča za seksi mačji videz v stilu Brigitte Bardot."

51-letni stilist je razkril, da je njegova najljubša stranka kraljica Elizabeta II., vendar pa podrobnosti glede njenih zahtev ni želel razkriti. Povedal je le, da ji pričesko ureja vsaka dva tedna. Sicer pa pravi, da ima najlepše lase, kar jih je kadar koli strigel, pevka Nicole Scherzinger. "Ima naravne lase in nikoli jih ni pobarvala. Krasno jih je urejati," je razložil Carmichael.