Moda
()
Jean-Paul Gaultier
Gaultier velja za posebneža v svetu mode. Foto: Reuters

Dodaj v

Gaultier z "norimi, mišičastimi brezbožneži" ustvarja muzikal

Pri šestih letih že oblikoval oblačila za medvedka
10. november 2017 ob 14:15
Pariz - MMC RTV SLO, STA

Ekstravagantni modni oblikovalec Jean-Paul Gaultier ustvarja živahen muzikal Fashion Freak Show, v katerem bo predstavil svojo pisano življenjsko zgodbo.

Premiera bo oktobra leta 2018 v priznanem pariškem gledališču Folies Bergere, nato pa se bo muzikal odpravil na mednarodno turnejo.

Gaultier je napovedal, da bo v muzikal vključil "prav vse". Napovedal je, da bo Fashion Freak Show neke vrste hibrid med kabaretom in modnim šovom, v njem pa bodo nastopili "nori, briljantni, mišičasti brezbožneži".

Oblikovalec, znan po steznikih in naklonjenosti kiltom, meni, da je lepota vsepovsod: "Vedno sem občudoval posebneže, provokatorje in slučajna srečanja, v katerih otrok z ulice zbada vojvodinjo." Njegove kreacije so že tradicionalno najpredrznejše in najbarvitejše na pariških modnih pistah.

64-letni Gaultier, ki je odraščal v pariškem predmestju, je že pri šestih letih oblikoval oblačila za svojega medvedka. Sprva je deloval ob boku Pierra Cardina, v 80. letih preteklega stoletja pa se je uveljavil kot enfant terrible modnega sveta. S svojo prekipevajočo osebnostjo je kmalu postal ljubljenec medijev, več let pa je bil tudi napovedovalec britanske televizijske serije Eurotrash, v kateri je izvajal skeče s "posebnima prijateljema" Pipi in Popo, žirafama, ustvarjenima iz zvitkov toaletnega papirja.

Priznal je, da si želi svoj kabaret ustvariti že od devetega leta. O projektu je Gaultier razkril še, da se bo v njem poklonil številnim osebnostim, ki ga navdihujejo, med njimi pevkama Madonni in Kylie Minogue, režiserjema Pedru Almodovarju in Lucu Bessonu ter koreografu Angelinu Preljocaju.

A. P. J.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo