Priljubljeni Halid Bešlić se je med drugim podpisal tudi pod bencinsko črpalko, na katero je dal vgravirati svoje začetnice. Foto: Wikipedia
Priljubljeni Halid Bešlić se je med drugim podpisal tudi pod bencinsko črpalko, na katero je dal vgravirati svoje začetnice. Foto: Wikipedia

"Srečen in vznemirjen sem tako kot ob izidu novega albuma," je dejal 60-letni Bešlić na predstavitvi svojega parfuma, ki ga je poimenoval Miljacka.

Miljacko je ustvarila ekipa strokovnjakov iz Sarajeva in Pariza, Bešlić pa računa, da bo parfum prav tako priljubljen in iskan kot parfum Davida Beckhama, Antonia Banderasa ali Justina Bieberja.

Kljub samozavestni izjavi pa bosanski zvezdnik ne ve niti, katere sestavine so uporabili pri razvoju njegove dišave. "Zadeli smo moderno obliko, duh pa nikogar ne pušča ravnodušnega," se je pohvalil. Z njim se strinjajo tudi strokovnjaki za parfume, ki so ga dejansko v konkurenci s parfumi, pod katere so podpisani svetovni zvezdniki, razglasili za najboljšega. Razlog je, da ima Miljacka 18 odstotkov parfuma, medtem ko jih ima večina takih izdelkov komaj deset.
Mimogrede, za 50-mililitrsko stekleničko boste odšteli 250 kun (33 evrov).

Posmehljivi spletni odzivi
Bešlić ni prvi balkanski zvezdnik, ki je skušal v prodajo spraviti svojo dišavo - pred njim so to poskušali že Danijela Martinović, Leonarda Boban in Tony Cetinski, a so zaradi nepovpraševanja njihove dišave nazadnje vzeli iz prodaje.

Če bo imela Miljacka več sreče, bomo še videli, so pa prvi komentarji predvsem porogljivi. Po forumih je na veliko posmeha naletelo zlasti ime parfuma, poimenovanega po ne ravno kristalno čisti reki dvomljivih vonjav v osrednji Bosni. Med spletnimi komentarji so se tako takoj pojavile fotografije ene od brzic na Miljacki, polne plastičnih odpadkov, ob fotografijah pa napis: "The pure smell od Miljacka - A parfum for real man" ("Čisti smrad Miljacke - dišava za pravega moškega").

Tudi drugi komentarji niso prijaznejši: "Hahaha, moral bi ga poimenovati Baščaršija, parfum pa bi moral imeti noto čevapčiča z veliko čebule", "Ne vem, ali mu bo uspelo - v BiH-u je še vedno najbolj priljubljen dobri stari vonj po potu", "Halid, drži se svojih pesmi in se ne blamiraj, kjer ni treba" in "Glavne sestavine so očitno čevapi z roštilja, maščoba, čebula in sarajevska megla."