Kristina naj bi v manekenskem poslu nadvse uživala. Foto: Instagram
Kristina naj bi v manekenskem poslu nadvse uživala. Foto: Instagram
Dekletce je tudi nadarjena gimnastičarka. Foto: Instagram

Svetlolasa in modrooka Moskovčanka, ki jo imenujejo tudi "najlepša deklica na svetu", je uspešen otroški model že od tretjega leta starosti, od četrtega leta se sprehaja po modnih stezah, pri sedmih je krasila naslovnico revije Vogue Bambini, med drugim pa je bila obraz modnih hiš Roberto Cavalli, Dolce & Gabbana, Armani in Benetton.

"Z manekenstvom se je začela ukvarjati pri treh letih, saj kamor koli je njena mama šla, so ji ljudje govorili, kako ljubka je Kristina in da mora poskusiti z manekenstvom. Njena mama se je odločila, da poskusi, Kristi pa je kmalu ugotovila, kako zabavno je, še posebej modne revije. Vse od takrat se noro zabava in uživa v vsaki minuti tega posla," je zapisano na Kristinini strani na Facebooku.

Oboževalci - in kritiki
Dekletce ima ogromno oboževalcev - samo na Facebooku ima več kot dva milijona sledilcev in več kot 300.000 na Instagramu -, pa tudi kritikov, ki menijo, da je njena podoba seksualizirana in da hodi po tanki meji med ljubkostjo in pedofilskim materialom, kar potrjujejo tudi nekateri komentarji pod njenimi fotografijami, ki jo označujejo za "mačko" in hvalijo njene "seksi" dolge noge.

Kristinina mama, menedžerka in upraviteljica njenih družbenih omrežij, je nekdanji ruski model Glikerija Širokova, njen oče pa upokojeni ruski nogometaš Ruslan Pimenov. Ima starejšo sestro Natalio, o kateri kaj dosti ni znano, razen da naj bi bila stara 15 let in se šola v Angliji.

Kot poroča Daily Mail, je Kristina model samo za otroška oblačila, na snemanjih pa nosi le malo ličil, a fotografije angelske deklice s kratkimi krilci in hlačkami privabljajo kar nekaj nespodobnih in opolzkih komentarjev, ki jih njena mama redno briše. Mnogi so zgroženi in materi očitajo, da hčerko samovoljno izpostavlja spolnim predatorjem, spet drugi menijo, da so fotografije povsem nedolžne in da vsega tega razburjenja ne bi bilo, če bi šlo za "manj lepo" deklico.