Donald in Melania Trump sta silvestrovala v klubu Mar-a-lago v Palm Beachu na Floridi. Prihodnja prva dama je nosila 'malo črno' Dolce & Gabbana, na ramenih ozaljšano z broškama z dragulji. Foto: Reuters
Donald in Melania Trump sta silvestrovala v klubu Mar-a-lago v Palm Beachu na Floridi. Prihodnja prva dama je nosila 'malo črno' Dolce & Gabbana, na ramenih ozaljšano z broškama z dragulji. Foto: Reuters
Melania je jeseni, ko je nosila Guccijevo bluzo s pentljo, v angleščini 'pussy bow', sprožila ugibanja, ali je želela ponagajati možu, ki se je ravno takrat otepal obtožb zaradi svojih šovinističnih izjav o grabljenju žensk za genitalije (pogovorno 'pussy'). Foto: Reuters
Michelle Obama na drugi predsedniški prisegi svojega moža v rdeči kreaciji Jasona Wuja. Foto: Reuters

Mnogi modni poznavalci namigujejo, da bi čast utegnila doleteti modni dvojec Dolce & Gabbana, na kar naj bi bilo mogoče sklepati po dogodkih v zadnjih dneh.

Za silvestrovanje na Floridi je prihodnja prva dama izbrala malo črno obleko z broškami na ramenih iz njihove kolekcije cruise in Stefano Gabbana se je v nasprotju z mnogimi oblikovalci, ki so se distancirali od svojih oblačil, ki jih je nosila Trumpova, češ, "kupila jih je pač in nič ne moremo glede tega", hitel pohvaliti z njeno izbiro.

Na svojem profilu na Instagramu je objavil fotografijo prihodnjega predsedniškega para, jo opremil s pripisom #DGwoman, petimi srčki in zahvalo, kar je bilo dovolj, da se je začela razprava v komentarjih, mnogi sledilci so bili besni na oblikovalca, ki naj se ne bi zavedal, kako zelo so ameriške volitve državo razklale na dva tabora.

Gabanna proti svojim sledilcem
54-letni Gabanna, ki je na omenjenem družbenem omrežju zelo dejaven, je hitro stopil v bran Melanii in skušal modo ločiti od politike. "Koliko neumnih in nevednih ljudi je na Instagramu! Prosim, da mi nehate slediti, če vam moja objava ni všeč," je zapisal in dodal, da gre le za eno obleko, ne pa izhodišče za politično debato.

Melania je v času, odkar je pod drobnogledom, nosila že kreacije številnih oblikovalcev, a, kot smo omenili, so se le redki javno zahvalili za njeno izbiro, kot je sicer v navadi, ko si kos izbere kaka slavna osebnost. Pri njej so previdni, saj se ne želijo nikomur zameriti in izgubiti potencialnih kupcev, pišejo na modnih straneh britanskega časnika Telegraph.

Kot peščena ura
Nekateri pa so se preprosto izrekli proti oblačenju prihodnje prve dame, med njimi je tudi Marc Jacobs, ki je dejal, da bo svojo energijo "namesto v oblačenje Melanie Trump usmeril v pomoč tistim, ki jih bodo Donald Trump in njegovi podporniki prizadeli".

Andre Leon Talley, urednik pri ameriški Vogue, ki se je z Melanio spoprijateljil, ko sta se pred leti skupaj odpravila v Pariz, da bi našla popolno poročno obleko zanjo, je Melanijin slog prve dame napovedal z besedami: "Pripravite se na stisnjene pasove, silhuete v obliki peščene ure in zašiljena krila."

Michelle nosila Wuja
Na prvi predseniški prisegi še nekaj dni aktualnega predsednika Baracka Obame je njegova soproga Michelle, prva afroamaeriška prva dama, nosila obleko, ki ji jo je podaril kanadski oblikovalec tajvanskega rodu Jason Wu.

Tudi leta 2013, ko je njen mož prisegel drugič, je izbrala istega oblikovalca. Kot zanimivost omenimo še, da je Michelle Obama v času vladavine svojega moža dvakrat krasila naslovnico revije Vogue, kar ne preseneča, saj je urednica Anna Wintour velika podpornica Baracka Obame. Tudi za prvo naslovnico jo je oblekel Wu, drugič pa Reed Krakoff, a ne posebej za to priložnost, modro obleko je imela že prej v omari.