Kendall za sprehod po modni pisti ni bilo treba čakati na avdicijah v vrsti z drugimi manekenkami. Foto: Reuters
Kendall za sprehod po modni pisti ni bilo treba čakati na avdicijah v vrsti z drugimi manekenkami. Foto: Reuters
Na modni reviji Marc Jacobs. Foto: EPA

19-letni kolegici Gigi Hadid, hčerka Yolande Foster, ki je zaslovela v resničnostnem šovu The Real Housewives of Beverly Hills, in Kendall Jenner, mlajša polsestra razvpite Kim Kardashian, sta novi imeni na lestvici 50 najboljših mladih manekenk na svetu. Gre za lestvico, na katero so uvrščena le nova imena v svetu mode, in tako na njem ni že uveljavljenih supermanekenk, kot so Gisele Bündchen, Kate Moss in Heidi Klum.

Kendall se je z manekenstvom začela ukvarjati že pri štirinajstih, vendar ji je veliki met uspel šele letos, ko se je na tednih mode v New Yorku, Milanu in Parizu kar 13-krat sprehodila po modnih pistah in predstavila oblačila priznanih znamk, kot so Chanel, Marc Jacobs, Dolce & Gabbana in Givenchy. Pred nekaj dnevi pa je naznanila še, da je postala obraz prestižne kozmetične znamke Estée Lauder.

Ker je Kendall najprej zaslovela kot polsestra priljubljene starlete Kim, med kolegicami manekenkami ne manjka očitkov, da ji je uspelo le zaradi slavne družine. Teh govoric se Jennerjeva vztrajno otepa, klanu Kardashian pa prepoveduje obisk modnih revij, na katerih nastopa.

"Nočem izkoriščati svojega rodu. V resnici sem trdo delala za to. Ni se le čudežno zgodilo," je dejala Kendall. Podobno trdi tudi Gigi, ki pravi, da je res, da sta potomki slavnih staršev, kar jima je deloma pomagalo, vendar sta pripravljeni tudi trdo delati, drugače od nekaterih drugih: "Poznam dekleta, ki so iz slavnih družin, imen ne bom izdala, in nimajo delavnih navad. Nočejo trdo delati."

Kendall je s svojo izjavo pošteno razburila kolegico Arisce Wanzer, ki je na spletu objavila pismo, v katerem jo nagovarja, naj ne laže sama sebi. Zapisala je, da večina deklet, ki se podajo v svet mode, prehodi precej bolj trnovo pot, kot jo je Kendall. Nekatera dekleta zapustijo dom in družino, sama si morajo plačevati stanovanje, hodijo na številne kastinge in tečaje ter samo upajo, da se jim morda nekoč nasmehne sreča.

Pismo je Arisce končala s kritiko modnih hiš, ki zaposlujejo dekleta, kot je Kendall. Pravi, da je včasih nekaj pomenilo, ko je manekenko izbrala prestižna modna hiša, danes pa tega ni več: "Mislil si, da si nekaj posebnega, da se je tvoje trdo delo končno poplačalo, nisi se zavedal, da so v bistvu ta mesta na prodaj. In kakšna je cena tega? Modne hiše so izgubile dušo in dostojanstvo."