Priljubljena ženska revija želi nagovarjati čim širši krog žensk. Foto: Reuters
Priljubljena ženska revija želi nagovarjati čim širši krog žensk. Foto: Reuters

S tem želijo spodbuditi ženske, da sprejmejo svoje telo, kakršno koli že je. Urednica Amy Keller Laird je v svojem blogu zapisala, da je besedna zveza "postava za bikini" (oz. "bikini body") napačno poimenovanje, še več: nenamerna žaljivka za ženske. Na reviji so prišli do tega sklepa po izsledkih raziskave, v kateri so spraševali svoje bralke, katero besedno zvezo bi najraje ukinile.

"Naš namen je bil vedno, da dvignemo vašo samozavest, ne da vam jo zbijemo. Tako smo sklenili: konec je s tema dvema besednima zvezama. Ne boste ju več našle na naslovnicah," je zapisala Lairdova.

Prav tako je dodala, da besedna zveza "postava za bikini" napeljuje k razmišljanju, da obstajajo točno določene mere, pri katerih lahko nosiš bikini. A sami verjamejo, da je kakršno koli telo primerno za bikini. "Negativni ton postane nadležen," je še zapisala urednica.

Pri Women's Healthu se bodo tako v prihodnje trudili, da zaobjamejo čim širši krog ženskih bralk. Ne želijo namreč postati ena izmed tistih revij, ki se bo osredotočala le na težnjo, da mora biti ženska suha. "Žal mi je, ampak ženska v letu 2016 želi zgodbe, ki se osredotočajo na zdrav način življenja in manj na neuresničljive izgube kilogramov," je še sklenila urednica.